Yağmura aldırmadan İstiklal Marşı'nı bekledi !

Yağmura aldırmadan İstiklal Marşı'nı bekledi !

Niğde'de 3. sınıfa giden bir öğrenci yağmurun altında İstiklal Marşı'nı tek başına okudu.

Niğde'deki 9 yaşındaki ilkokul 3. sınıf öğrencisi Kerim Ertaş, yağmura aldırmadan milli marşın okunduğu sırada tek başına saygı duruşunda bekledi

Niğde'de yağmur nedeniyle okulun koridorlarında yapılan İstiklal Marşı töreni sırasında bahçede bulunan 9 yaşındaki ilkokul 3. sınıf öğrencisi Kerim Ertaş'ın, milli marşın okunmaya başlamasıyla yoğun yağış altında tek başına saygı duruşunda beklemesi güvenlik kamerasına yansıdı.

5735c9a867b0a94ec8a3d92a.jpg

Merkeze bağlı Kiledere beldesindeki Şehit Emrah Eryılmaz İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Kerim Ertaş, geçen hafta cuma günü son dersten sonra İstiklal Marşı törenine katılmak için okul bahçesine çıktı.

Okul yönetimi ise yağış nedeniyle İstiklal Marşı töreninin koridorda yapılmasına karar verdi. Bu karardan haberi olmayan Kerim, törenin her zaman yapılacağı bahçeye çıktığı sırada, arkadaşları koridordaki törende İstiklal Marşı'nı okumaya başladı. 

Kerim, içeri girmek yerine "hazır ol" vaziyetine geçerek yağmur altında tek başına İstiklal Marşı'nın bitmesini bekledi.

"ÖRNEK DAVRANIŞ"

Bu hassasiyeti okulun güvenlik kamerasınca kaydedilen Kerim, çocuk yaşta milli ve manevi değerlere gösterdiği saygıyla arkadaşlarını, öğretmenlerini ve ailesini duygulandırdı, onların takdirini kazandı. Okul Müdürü Nazmi Şenkul, Cuma günü okul bahçesinde İstiklal Marşı törenini yapmak için hazırlık yaptıklarını ancak yağış başladığını söyledi.

Bunun üzerine töreni okul içerisindeki koridorda yapmaya karar verdiklerini anlatan Şenkul, şunları kaydetti:

"Ancak Kerim Ertaş isimli öğrencimiz önceden çıkmış, her zamanki tören alanında yapacağımızı düşünerek orada saygı duruşuna geçmiş. Bunu da gören bir vatandaşımız da fotoğrafını çekmiş. İstiklal Marşı töreninde hiç kıpırdamadan yağmurun altında durduğunu güvenlik kameraları aracılığıyla tespit ettik. Örnek davranışından ötürü kutluyorum. Bundan sonraki öğrenim hayatında da vatanına, milletine bağlı iyi bir vatandaş olmasını temenni ediyorum."

"VATANIMI, BAYRAĞIMI ÇOK SEVİYORUM"

3. sınıf öğrencisi Kerim Ertaş da hava yağışlı olduğu için törenin içeride yapıldığını belirterek, "Ben de tören alanına gitmiştim, o sırada İstiklal Marşı'nın okunduğunu duyunca olduğum yerde kaldım. Yağmur beni rahatsız etmedi, ben Türk çocuğuyum, İstiklal Marşı'na saygım var. Vatanımı, bayrağımı çok seviyorum. Büyüğünce polis olmak istiyorum" diye konuştu.

Baba Gökhan Ertaş ise oğlunun okula bağlı olduğunu vurgulayarak, "Okul sabah saat 8'de başlıyor 1 saat önce okula gider. Öğretmenlerinin katkısı çok daha fazla. Gurur duydum, yaptığı davranış duygulandırdı" dedi.

Anne Hülya Ertaş ise oğlunun çok duygusal bir çocuk olduğunu anlatarak, "Şehit olan annelere çok üzülür. 'Neden bunlar şehit oluyor' diye sorar. O gün Kerim eve üzeri ıslak geldi. 'Oğlum sen neden dışarıda kaldın?' dedim. 'Anneciğim orada İstiklal Marşı'nı söylüyorlardı ben de Atamın önünde saygı duruşunda durdum' dedi. Kerim'den bu davranışı beklerdim, oğlum yeter ki okusun, kendini kurtarsın" ifadelerini kullandı.

Kerim'in 74 yaşındaki dedesi Kemal Ertaş da torunu Kerim'in okuldan ıslak halde geldiğini ifade etti.

Kendisine yağmurun altında İstiklal Marşı okuduğunu anlattığını dile getiren dede Ertaş, "Dede, ben Türk çocuğuyum Türk bayrağına ve İstiklal Marşı'na sonsuz saygım var. Onun için ıslanmak benim için önemli değil' dedi. Böylesi duyarlı çocuklar vatanın teminatıdır" diye konuştu.

Kerim'in sınıf arkadaşlarından Yunus Demirtaş ise arkadaşıyla gurur duyduğunu söyledi.