Yangınlar sürerken bir kötü haber de Meteoroloji'den geldi

Yangınlar sürerken bir kötü haber de Meteoroloji'den geldi
Güncelleme:

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre Türkiye haftasonuna kadar aşırı sıcakların etkisi altına girecek. Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmin haritalarına göre orman yangınlarının devam ettiği bölgeler haricinde haftasonu yağış var.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Artvin ve Hakkari çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Akdeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin ve Ordu çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

 

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini