Yanlış ameliyat hayatını kararttı !

Yanlış ameliyat hayatını kararttı !
Güncelleme:

Antalya'da 87 yaşındaki Ayşe Bilgebey, bağırsaklarının bir araya toplanmasıyla oluştuğu iddia edilen dev kütleyle yaşıyor.

Antalya'da 87 yaşındaki Ayşe Bilgebey, 46  yıldır, fıtık ameliyatı sonrası bağırsaklarının bir araya  toplanmasıyla oluştuğu iddia edilen dev kütleyle yaşamını sürdürüyor.

Adana Ceyhan'da 1972'de karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran  Ayşe Bilgebey, göbek fıtığı teşhisiyle ameliyat edildi. İddiaya göre, ameliyatta  yanlış bir uygulama sonucu Bilgebey'in bağırsakları bir yerde toplanarak kütle  halini aldı.

Ağrıları nedeniyle konuşmakta zorlanan 5 çocuk 8 torun sahibi Ayşe  Bilgebey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ameliyat olduktan 6 ay sonra oğlunun  yıldırım çarpması sonucu öldüğünü, yaşadığı bu büyük üzüntünün de sağlığını  olumsuz etkilediğini söyledi.

Bilgebey, 1986 yılında eşini kaybedince hayatının alt üst olduğunu,  sağlığının iyice bozulduğunu belirterek, "Kütle çok büyüdü, daha önce korse  takıyordum. Korse artık yara yaptığı için takamıyorum. Ayağa zorla kalkıp ancak  bir iki adım atabiliyorum. Eğer bir çaresi varsa ameliyat olup bu dertten  kurtulmak istiyorum." dedi.

Bilgebey'in bakımını yapan kızı Emine Bilgebey de annesinin ameliyatı  sırasında yanlışlıkla karın içi zarı ve yağlarının alındığını öne sürdü.

Ameliyattan hemen sonra rahatsızlığın başladığını belirten Bilgebey,  "Ameliyattan kısa bir süre sonra 21 yaşındaki kardeşim yıldırım isabet etmesi  nedeniyle yaşamını yitirdi. O acı ve feryatlarıyla annemin bu sorunu ilerledi."  dedi.

Çok sayıda doktora başvurduklarını anlatan Emine Bilgebey, bazı  doktorların ameliyatı riskli buldukları için yapmaktan çekindiğini, bazılarının  ise "yapacak bir şey yok" dediğini aktardı.

Ankara'da gittikleri ünlü bir profesörün ameliyatı kabul ettiğini  ifade eden Bilgebey, şöyle konuştu:

"Annem hastanede bir hafta kadar kaldı. Ameliyat için bütün  hazırlıklar yapıldı. Ancak ameliyatın maliyetinin yüksek çıkması ve çevremizdeki  bazı kişilerin ameliyatı önermemesi nedeniyle vazgeçtik. Türkiye son yıllarda çok  ilerledi. Bu ilerleme sağlık alanında da oldu. Yeni bir yöntem veya bu ameliyatı  yapabilecek bir doktor varsa annemi ameliyat ettirmek istiyoruz."

AKÜLÜ SANDALYEYE İHTİYAÇ VAR

Bilgebey, annesinin yaşlılığın da etkisiyle artık yürümekte güçlük  çektiğini, dışarıdaki hayattan uzak bir şekilde yaşamını sürdürdüğünü ve ömrünün  son dönemini ağrı çekmeden rahat geçirmesini istediklerini dile getirdi.

Oturdukları apartmanın asansörünün de olmadığını belirten Bilgebey,  "Evimiz 3. katta, inip çıkmakta zorlanıyoruz. Bir akülü sandalyeye ihtiyacımız  var. Bu konuda da hayırseverlerden yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

AA