Yaralanan milletvekili dehşet anlarını anlattı !

Yaralanan milletvekili dehşet anlarını anlattı !

Darbe girişiminde yaralanan milletvekili dehşet anlarını anlattı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaralanan tek milletvekili olan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, kendisinin durumunun iyi olduğunu belirterek, "Dört kurşun isabet alan eşim iki ameliyat oldu, üçüncü ameliyatı 10 gün içinde olacak. Kızım taburcu edildi, başından yaralandığı için arada baş dönmeleri oluyo." dedi.

Darbe girişimi gecesi Meclis'e isabet eden bomba nedeniyle eşi ve çocuğu ile birlikte yaralanan Türkoğlu, o gece yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Türkoğlu, darbe girişiminden sonra TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile AK PartiGrubu'nun yaptığı, "Meclisi açık tutacağız, milletvekilleri Meclis'e gelsin" şeklindeki duyurunun ardından, "milli iradenin temsilcileri olarak Meclis'te olmalıyız" diye düşünerek TBMM'ye gelmek üzere eşi Betül ve kızı Cennet Bala Türkoğlu ile yola çıktığını söyledi.

BOMBA VE HELİKOPTER TARAMASI

Dikmen Kapı'dan Meclis'e giriş yaptıklarını belirten Türkoğlu, şöyle konuştu:  "Dikmen Kapı'ya aracı park ettim, 50-60 metre ilerledikten sonra, ana binaya 5-10 metre yaklaşınca, uçaktan bahçeye atılan bomba ve helikopterin taraması nedeniyle yaralandık. Ben bileğimden, kızım başından şarapnel parçası ile yaralandı. Eşimin ise sağ koluna iki kurşun ve şarapnel parçası, sol omuzuna iki kurşun ve sol gözünün yanına şarapnel parçası isabet etti. Bombanın tazyiki ile hepimiz yere düştük. Ben eşimi ve çocuğumu yerden kaldırdım, Dikmen Kapı'ya kadar götürdüm. Helikopterle çatışan polisler bizi farkedince yola çıkardılar ve oradan 29 Mayıs Hastanesine gittik."

15 Temmuz darbe girişiminin demokrasiye, halka ve milli iradeye yapıldığını vurgulayan Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın dik duruşu, siyasi parti genel başkanlarının demokrasiye sahip çıkmaya yönelik mesajlarının, darbenin püskürtülmesinde etkili olduğunu ifade etti.  Türkoğlu, halkın da sokaklara çıkarak, FETÖ terör örgütüne mensup üniforma giymiş silahlı teröristlerin başkaldırısına dur dediğinin altını çizdi.

ATILAN BOMBALARIN İZAHI YOK

"Milletvekillerimiz o gün Meclis'i açık tutma gayretindeyken, peş peşe buraya atılan 10 bombanın hiçbir şekilde bir izahı yok; bunu Yunan bile yapmadı." diyen Türkoğlu, darbe girişimini kınadı.  Bileğinden yaralandığını ancak durumunun iyi olduğunu anlatan Türkoğlu, "Eşimin tedavisi hastanede devam ediyor; kolunda parçalı kırık var. İki ameliyat oldu, üçüncü ameliyatı 10 gün içinde olacak. Hafif yaralı olan kızım taburcu edildi, başından yaralandığı için arada baş dönmeleri oluyor" dedi.

Hacı Bayram Türkoğlu, darbe girişimi gecesinde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek, "Ülkede yaşayan 79 milyon vatandaşımız, ülke dışındaki milyonlarca Türk ve Müslüman ile bizi seven dostlarımız bizi desteklemektedir. Bunların dua ve destekleri üzerimizde olduğu sürece, Meclis'imiz sağlıklı bir şekilde çalışmalarına devam edecektir. Ülkemiz emin adımlarla yürüyüşüne devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti de hep yaşayacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Halkın şölen havasındaki desteklerinin devam ettiğini vurgulayan Türkoğlu, "Milletimiz, olası ikinci bir kalkışma ya da başkaldırıya, dün olduğu gibi bugün de gerekli dersi vermek için kararlıdır" ifadesini kullandı.

AA