Yaralı kız, tabuttaki annesine son kez dokundu

Yaralı kız, tabuttaki annesine son kez dokundu

Artvin Hopa'da yaşanan sel felaketinin ardından çok acı görüntüler...

Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen heyelanda hayatını kaybeden Emniyet Gedik'in cenazesine, heyelanda yaralanan 2 aylık hamile kızı Cansu Kaya sedye ile getirildi. Yaralı kızın annesinin tabutuna yanaştırılan sedyeden tabuta dokunması ve ağlaması duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen heyelanlarda hayatını kaybedenler toprağa verildi. Heyelanlarda oturduğu evin enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Emniyet Gedik, ilçeye bağlı Yoldere Köyü'nde toprağa verildi. Emniyet Gedik'in cenazesi, aynı heyelanda yaralanan ve Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi olan kızı Cansu Kaya'nın annesini görmek istemesi üzerine bekletildi.
30986736.jpg
Ambulansla cami önüne getirilen 2 aylık hamile ve yaralı kadın vatandaşların taşıdığı sedyeyle annesinin tabutunun yanına getirildi. Annesini kaybeden Cansu Kaya, tabuta yanaştırılan sedyeden annesine son kez dokunarak gözyaşı döktü. Cansu Kaya'nın feryadı, cenazeye katılanların duygu dolu anlar yaşamasına sebep oldu.

Emniyet Gedik'in enkaz altından çıkartılan diğer kızı Tuğba Gedik ise tedavisi devam ettiği için cenaze törenine katılamadı.Bir müddet tabutun yanında bekletilen genç kadın daha sonra yine sedye ile ambulansa konularak tedavisini tamamlamak üzere hastaneye götürüldü.

Öte yandan, Orta Hopa Mahallesi'nde yaşanan afette çöken evde hayatlarını kaybeden Altan Kara (60), eşi Hacer Kara (56), kızları Funda Toksoy (41) için de cenaze namazı kılındı. Kavakdibi Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katılırken, cenazeler daha sonra aile mezarlığında toprağa verildi. Ayrıca, 8 kişinin hayatını kaybettiği heyelanlarda kaybolan 3 kişiyi arama kurtarma çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

Etiketler Artvin hopa felaket