Yardımeli Derneği'nden 6 İle Bebek Maması Yardımı

Yardımeli Derneği'nden 6 İle Bebek Maması Yardımı

Dernek, 30 bin koli bebek mamasını, ihtiyaç sahiplerinin ve Suriyeli sığınmacıların 6-12 aylık bebeklerine dağıtılmak üzere Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Şanlıurfa, Kilis ve Hatay'a gönderdi

İSTANBUL (AA) - Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği, 30 bin koli bebek mamasını, ihtiyaç sahiplerine ve Suriyeli sığınmacılara dağıtılmak üzere Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Şanlıurfa, Kilis ve Hatay'a gönderdi.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Danışman, yardım kolilerinin gönderilmesi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, açlığın, yoksulluğun, mülteciliğin faturasını bebeklerin, kadınların ve yaşlıların çektiğini dile getirdi.

Genç Osman Camisi Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın destek ve iş birliğiyle, bir iş adamının derneğe bağışladığı 30 bin koli bebek mamasının Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Şanlıurfa, Kilis ve Hatay'a gönderdiğini belirten Danışman, "Bu mamalar, bir bebeğin 3 aylık mama ihtiyacını karşılayacak. Mamalar, illerin ambarlarına gidecek. Orada dernek temsilciliklerimize ulaştırılacak. Temsilciliklerimiz de ihtiyaç listelerini oluşturdular. Bu ailelere giderek, mamaları teslim edecekler" diye konuştu.

Danışman, firmalardan ve hayırseverlerden destek beklediklerini ifade ederek, yardımları mazlum, muhtaç ve mağdur durumdakilere ulaştırdıklarını söyledi.

Açıklamanın ardından 30 bin koli bebek maması, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Şanlıurfa, Kilis ve Hatay'da 6-12 aylık bebeği olan Suriyeli sığınmacı ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere yola çıkarıldı.