Yargıtay, Veli Küçükün Avukat Kızının Cezasını Onadı

Yargıtay, Veli Küçükün Avukat Kızının Cezasını Onadı

ERGENEKON Davası'ndan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 99 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı ve aynı zamanda avukatı Zeynep Küçük'e Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nden kötü haber geldi. Daire, Zeynep...

ERGENEKON Davası'ndan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 99 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı ve aynı zamanda avukatı Zeynep Küçük'e Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nden kötü haber geldi. Daire, Zeynep Küçük'e yerel mahkeme tarafından "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezasını onadı.

DOĞU PERİNÇEK YAZILI AÇIKLAMAYLA DUYURDU

Ergenekon Davası sanığı olan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan avukat Zeynep Küçük'e verilen cezanın onanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Perinçek, "Avukat Zeynep Küçük'e 2012 yılında verilen 1 yıl 15 gün hapis cezası, Yargıtay 4. Ceza Dairesi tarafından onandı. Cezanın gerekçesi, Ergenekon duruşmaları sırasında üye hakimlere hakaret ettiği iddiasıdır. Cezanın dayanağı, mahkeme kaleminde Küçük'ün söylediği bir "sözcük" nedeniyle arkasından tutulan zabıttır. Cezanın özelliği, yargı tarihinde bir örneği daha bulunmayacak şekilde, hiçbir hukuki imkandan yararlandırılmaksızın cezaevine girmesini sağlamaya yönelik olmasıdır. Bu cezayı farklı kılan ise, hakkında bu şekilde hüküm kurulan ve kesinleştirilen tek avukat olmasıdır. Bu ceza, yargı içinde yuvalanan F Tipi çetenin marifetidir" dedi.



"HUKUKLA İLGİSİ OLMAYAN BU KARARLAR SİLSİLESİ..."

Perinçek, şöyle devam etti:


"Genel Başkan Yardımcımız Zeynep Küçük, Ergenekon yargılamasında 6 yıl görev yapmış bir avukattır. Meslek hayatı boyunca hakkında 'hakaret' nedeniyle hiçbir adli veya idari işlem yapılmamıştır. Sabıkası yoktur ve verilen ceza 2 yılın altındadır. Ancak Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'nin o günkü hâkimleri ve şimdiki Yargıtay 4. Ceza Dairesi, tüm emsallerini de gözardı ederek, cezayı ertelememiş, hükmün açıklanmasını geriye bırakmamış ve bu şekliyle cezaevinde infazı zorunlu kılmıştır. Silivri Ceza Mahkemesi, aynı nedenle başka avukatlar hakkında da hüküm kurmuş, ama bu düşman hukuku sadece Zeynep Küçük için uygulanmıştır. Ayrıca, Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nin benzer durumlar için verdiği tüm kararlar da mahkeme kararlarının bozulması yönündedir. Hukukla ilgisi olmayan bu kararlar silsilesi, partimizin doğrudan hedef alındığını göstermektedir. Hedefe koyan da, uzun yıllardır iktidar olanakları kullanılarak yargı içine yerleştirilen F Tipi çetedir. F Tipi çete, yargıdan ve bütün devlet kurumlarından temizlenmedikçe, ülkemizde hukuktan söz etmek mümkün olmayacaktır."

HAKİMLERE HAKARETTEN...

Çorlu Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Zeynep Küçük'ün, 17 Şubat 2011 tarihinde Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kalemine gittiği ve Zabıt Katibi Ersin Odabaşı'ndan davaya ilişkin bir takım evraklar istediği belirtildi. Zabıt Katibi Odabaşı'nın da, Küçük'e hitaben, 'Seçtiğiniz evrakları başkan beye göstereceğim, ondan sonra vereceğim" dediği anlatılan iddianamede, Zeynep Küçük'ün de mahkeme başkanı ve hakimleri kastederek, "Onun yanında iki tane çakal hakim var. Onu zehirlemişler çakallar" diyerek, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ile üye hakimler Sedat Sami Haşıloğlu ve Hasan Hüseyin Özese'ye hakaret ettiği ifade edildi. Avukat Zeynep Küçük'ün, "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi.

KÜÇÜK: HAKARET KASTIYLA SÖYLEMEDİM

Zeynep Küçük ise mahkemedeki ifadesinde, iddia edildiği gibi "Onun yanında iki tane çakal hakim var. Onu zehirlemişler çakallar" şeklinde bir kelime kullanmadığını söyledi. Küçük, "Çakallar" şeklinde bir kelimeyi zikrettiğini, ancak bunu hakimleri kastederek söylemediğini, çakal kelimesinin Türk Dil Kurumu (TDK) Sözlüğü'nde de "açıkgöz", "kurnaz" anlamına geldiğini söyledi.


Ancak Silivri Ağır Ceza Mahkemesi, 2012 tarihinde Zeynep Küçük'ü "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçunun sabit olduğunu belirterek 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme cezayı ertelemedi. Yargıtay da Küçük'e verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezasını onadı; onama kararı Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı.