Yasaklanan film ''Nemfomanyak''

Yasaklanan film ''Nemfomanyak''

Danimarkalı yönetmen Lars von Trier'in son filmi 'Nymphomaniac' Türkiye'de gösterime girmeyecek.

Türkiye'de vizyona giremeyecek olan Danimarkalı yönetmen Lars von Trier'in son filmi 'Nymphomaniac'ın fragmanını izleyebilirsiniz.

Türkiye'de vizyona girmesi yasaklanan Trier'in sansasyonel filmini sinemada izlemek için son bir şans var, İstanbulFilm Festivali.

Vizyona girmesi Değerlendirme Sınıflandırma Üst Kurulu’nun kararıyla yasaklanan Lars von Trier’in sansasyonel filmi ‘Nymphomaniac’, 5-20 Nisan tarihlerinde yapılacak İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek.

Radikal’e konuşan filmin Türkiye dağıtımcısı Umut Sanat ’tan Yusuf Karabol, daha önce !f İstanbul kapsamında seyirciyle ‘Nymphomaniac’ı İstanbul Film Festivali’ne de verdiklerini müjdeledi. 

Yasaklama kararını beklemediklerini belirten Karabol, Şöyle konuştu: “Filmin +18 yaş sınırı alarak vizyona gireceğini düşünüyorduk. Çünkü daha önce ‘Mavi En Sıcak Renktir’ ve Kim Ki Duk’un yönettiği ‘Acı’ gibi tartışmalı filmler geçmişti kuruldan. Ne yazık ki net bir kriter yok bu konuda. Kuruldaki o andaki kişilere bağlı. A kişileri olunca geçiyor, B kişileri olunca geçmiyor. Kurul filmin blurlanmış halini izledi. Ona rağmen geçmedi. Biz Türkiye’de penetrasyon ve oral seks sahnelerinin sorun yaratacağını filmin yapımcılarına iletmiştik. Onlar da bu sahneleri blurlayıp bize göndermişti. Yasağın kalkması için mahkemeye mi başvururuz yoksa başka alternatifler mi gündeme gelir şimdilik bir şey diyemiyorum. Bundan sonra atacağımız adımları, filmi Türkiye’de birlikte dağıtacağımız Özen Film’le yapacağımız görüşmelerden sonra belirleyeceğiz. Ama filmi İstanbul Film Festivali’ne verdik, orada seyirciyle buluşacak.

Hürriyet