Yasaklı Sur sokaklarında klip çektiler !

Yasaklı Sur sokaklarında klip çektiler !

Üç aydır sokağa çıkma yasağı olan Sur İlçesi'nde rap klibi çekildiği oraya çıktı.

Üç aydır girişin yasak olduğu Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sözleri çok tartışılacak bir klipçekildi ve ‘Yalnızım Atam’ şarkısı Youtube'a yüklendi

Klipte çatışmaların yoğun yaşandığı mahalleler ve Kurşunlu Camisi de klipte görülüyor. Kurşunlu Camisi’nin bir üst sokağından itibaren sokağa çıkma yasağı şu anda devam ediyor. Klibin nasıl bir izinle çekildiği ise bilinmiyor.

Klibin yayınlandığı Youtube kanalı SAT5 Production ismini taşıyor. ‘Yalnızım Atam’ şarkısının geçmişine bakıldığındaysa 2007 yılında SAT5 isimli bir rapçinin yayınladığı görülüyor.

Klip, yıkık bir odada, bir telsizden gelen, “Allah için vurun, peygamber için vurun, şehitlerimiz için vurun” anonsunun ardından Sur sokaklarına çıkan yüzü maskeli bir rapçinin görüntüleriyle başlıyor.

Şarkıda, “Kalk, uyan herkes Ermeni, hepsi kalpazan. Ben kimim? Türk’ün oğlu, yani dışlanan… Bana bir sorsan, çözümü çok basit. Eğer değişmezse kafalara sık lan!” gibi ifadeler yer alıyor.

Drone kameranın da kullanıldığı anlaşılan klipte, Sur’daki sokak araları, çatışmalarda ağır hasar alan Kurşunlu Camii de rahatlıkla görünüyor.
Videonun sonundaysa, Sur’da hayatını kaybeden askerlerin isimleri yer alıyor. Klip, Youtube hesabına da, ‘Sur şehitlerimiz anısına’ başlığıyla yüklenmiş.