“Yaslıada” Yahyalı’da Sahnelendi

“Yaslıada” Yahyalı’da Sahnelendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Başbakanı merhum Adnan Menderes ve dava arkadaşlarının Yassıada'da son 48 saatte yaşadıklarının anlatıldığı "Yaslıada"...

Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Başbakanı merhum Adnan Menderes ve dava arkadaşlarının Yassıada'da son 48 saatte yaşadıklarının anlatıldığı "Yaslıada" isimli tiyatro eseri Yahyalı'da izleyici ile buluştu.

Yahyalı Belediyesi ve HAK- İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası işbirliği ile Yahyalı Belediyesi Kültür Salonunda Sanat 3 tiyatro ekibi tarafından sahnelenen oyunu, Yahyalı Belediye Başkan Esat Öztürk, Yahyalı Müftüsü Bahri Çam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar izledi.

Fatih Gülbaba'nın kaleme aldığı ve Sami Gülbaba'nın yönettiği oyun, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Oyun bitiminde oyuncuları tek tek tebrik eden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, tiyatro eserinin Yahyalı'da gösterimini sağlayan Hizmet İş Sendikası'na teşekkür ederek şunları söyledi. " Yahyalı, söz milletin dediği bir ilçe. Allah rahmet etsin, bu ilçede Adnan Menderes sevgisini olduğunu biliyorum. Bu sevgiyi de, bugün burada görmüş olduk. Teşriflerinizden dolayı ben hepinize teşekkür ediyorum. Biz bu ilçeden "Söz Milletindir" diye kıyamete kadar bağıracağız. Burada İlçe Müftümüz ve Kur'an Kursu Müdürümüz var. İnşallah bugünün anısına biz, merhum Adnan Menderes'e hatimde göndermiş olalım. İlk cüzünü ben okuyacağım. İnşallah hatim duasını da Kutlu Doğum Haftasında yapalım. Fatim Rüştü Zorlu'ya, Hasan Polatkan'a, Adnan Menderese ve Turgut Özal'a rahmet diliyorum." diye konuştu.

"Yaslıada" tiyatro oyununun yönetmeni Sami Gülbaba" da Sanat 3 tiyatrosu olarak bir ahde vefa yolculuğunda olduklarını, Yahyalı'da bu oyunu sergilemekten dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Gülbaba " Merhum Menderes, merhum Polatkan ve merhum zorlu bu ülke için canlarını verdiler. Onların bedenleri belki ortadan kalktı ama fikirleri, ruhları ilelebet bizimle birlikte olacaklar. Biz bu ülkenin gençleri olarak, bu ülkenin sanatçıları olarak, seçilmiş iradenin, halkın seçmiş olduğu iradenin birileri tarafından alaşağı edilmemesi adına, bir bilinç oluşturulması adına, yollardayız." diye konuştu.