Yaz sıcakları geri geliyor

Yaz sıcakları geri geliyor

Hava durumu mevsim normallerine dönüyor.

Mevsim normalleri altında olan hava sıcaklıkları hafta başından itibaren mevsim normallerine dönüyor. Yağışlar haftasonu Karadeniz kıyı kesiminde etkili olduktan sonra ülkeyi terk edecek ve yerini güneşli bir havaya bırakacak.

Pazartesi gününden itibaren batı kesiminden başlayarak hafta boyunca ülke genelinde bir sıcaklık artışı görülecek. Hava sıcaklıkları mevsim normallerine yaklaşacak. Başkent Ankara’da yine 18-20 dereceleri görülecek, İstanbul’da 19-20 dereceler görülecek.

YAĞIŞ HAFTA SONU DA DEVAM EDECEK

Hafta sonunda da bu yağışlı sistemin ülkenin kuzey kesimlerinde yine etkili olmaya devam edeceği bilgisini veren Özgün, şu ifadeleri kullandı: “Marmara’nın doğusu, Karadeniz, hem cumartesi günü hem de pazar günü etkili olmaya devam edecek. Havanın iyice soğuması ile birlikte iç kesimlerde ve yükseklerde gördüğümüz yağışlar yine karla karışık yağmur şeklinde olacak. Cumartesi ile birlikte batı karadeniz kıyı şeridi Rize, Trabzon doğusu ve Artvin’in kıyı şeridinin yer yer kuvvetli olmasını bekliyoruz. Ege’nin iç kesiminde rüzgarlı hava devam edecek.”

Haftaya, cuma günü itibari ile kuzey batı kesimlerinin yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına gireceği bilgisini veren Özgün, bu yağışlı sistemin, şu anda etkili olan yağışlı sisteme göre daha zayıf bir sistem olduğunu söyledi.

CİHAN