Yedaş'ta Görev Değişikliği

Yedaş'ta Görev Değişikliği

İSTANBUL (AA) - Çalık Enerji Strateji ve Planlama Direktörü Rıdvan Aktürk, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Şirketi (YEDAŞ) Genel Müdürü olarak atandı.Çalık...

İSTANBUL (AA) - Çalık Enerji Strateji ve Planlama Direktörü Rıdvan Aktürk, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Şirketi (YEDAŞ) Genel Müdürü olarak atandı.

Çalık Holding açıklamasına göre, Çalık Holding iştiraklerinden olan ve Samsun, Sinop, Çorum, Ordu, Amasya illerinde elektrik dağıtım hizmeti veren YEDAŞ'ta Genel Müdürlük görevine Rıdvan Aktürk atandı. Görevi, bugün Nurettin Türkoğlu'ndan devralacak olan Aktürk, Çalık Enerji'de Strateji ve Planlama Direktörlüğü görevinde bulunuyordu.

Aktürk, eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında Yüksek Lisans derecesi ile tamamladı, sonrasında ise London Middlesex University Business School'dan MBA derecesi aldı.

Enerji sektörünün çeşitli alanlarında 24 yılı aşkın süredir deneyimi bulunan Aktürk, 2006 yılında Çalık Enerji'ye katıldı. Aktürk görev değişikliği öncesinde Çalık Enerji'deki görevinin yanı sıra YEDAŞ'ta Yönetim Kurulu Üyesi, ARAS EDAŞ'ta ve Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi'nde Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordu.