Yedikleriniz insan davranışlarını etkiliyor

Yedikleriniz insan davranışlarını etkiliyor

Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, yediğimiz içtiğimiz ürünlere dikkat etmemiz gerektiğini söylüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından \"Çalışanlar Arasında Pozitif Etkileşim, Ekip Ruhu ve Motivasyon\" konulu hizmet içi eğitim semineri gerçekleştirildi. Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim semineri Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan tarafından verildi.

İNSANLAR MUTLU DEĞİL

‘’Akşam yastığa başımızı koyduğumuzda mutlu olmadığımızı görüyoruz’’ diyerek günümüzde imkanların artmasına rağmen insanların mutlu olmadığını belirten Aslanhan, “İnsanların günümüzde bu kadar sevgisiz ve merhametsiz olmasında birçok etken var. Bu etkenlerden birisi de yediğimiz içtiğimiz şeyler”  ifadesini kullandı.

YEDİĞİNİZE İÇTİĞİNİZE DİKKAT EDİN

Günümüz insanının bu denli sevgisiz ve merhametsiz olmasında yediğimiz içtiğimiz ürünlerin olduğunu söyleyen Aslanhan, “Dünyada şu an gıda savaşları var. Yıllarca bize tereyağı ve anne sütünün zararlı olduğu söylendi. Şimdiyse sağlıklı olduğunu söylüyorlar, reklamlarda bunu ön plana çıkarıyorlar, günümüzde sevgisizlik ve merhametsizlik gibi birçok şeyin altında yediğimiz içtiğimiz sağlıksız gıda ürünlerinin etkisi var” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARINIZA CİPS YEDİRMEYİN

‘’Çocuklarınıza asla cips yedirmeyin’’ uyarısında bulunan Aslanhan, cipslerin obez bir nesil yetişmesine sebep olduğunu vurguladı. Yoğurtlarınızı evinizde mutlaka kendiniz mayalayın diyen Aslanhan, “Yoğurt diye aldığımız şeylere bozulmaması için jelatin koyuluyor. Bu jelatin maddesi de hayvansal kemiklerden elde edilen bir madde. Yurt dışından ithal edilen bu maddenin içerisinde ne var bilmiyoruz” dedi.

İLETİŞİM KURMUYORUZ

Kitle iletişim araçlarının çok arttığı ve yaygınlaştığını vurgulayan Aslanhan, ‘’Buna rağmen insanlar birbirleriyle iletişim kurmuyorlar. İnsanlara birbirlerinin dertleriyle dertlenmiyor. Aile içersinde dahi bir iletişimsizlik var” ifadelerini kullandı.