Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar

HDG milisleri, Cumhurbaşkanı Hadi'ye bağlı orduya alınmaları talebiyle gösteri düzenledi

ADEN (AA) - Yemen'de Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarına karşı Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye ve ona bağlı orduya destek veren Halk Direniş Güçleri (HDG) milisleri, orduya alınmamalarını protesto etti.

Aden kentinde toplanan HDG milisleri, Cumhurbaşkanına bağlı orduya alınma talebiyle gösteri düzenledi. El-Berige ilçesindeki Ra's Abbas karargahı önünde çadır kuran eylemciler, hükümetten vaatlerini yerine getirmesini istedi.

Göstericiler, Cumhurbaşkanı Hadi ve hükümetin, direniş güçlerinin ve asker olmak isteyenlerin ordu bünyesine alınacağı yönünde açıklamalar yaptığını ancak bu sözlerin yerine getirilmediğini belirtti.

Yerel kaynaklar, direniş güçlerinden büyük bir grubun karargaha gelerek orduya alınma taleplerinin kabul edilmemesi üzerine karargah önünde çadır kurarak eyleme başladığını aktarırken, askeri kaynaklar, orduya alım için yalnızca bin kişilik kapasite olduğunu ancak beş binden fazla kişinin başvurması nedeniyle bu talebin yerine getirilemediğini savundu.

Cumhurbaşkanı Hadi, geçen temmuzda orduya destek vererek Husiler ve Salih yanlılarıyla savaşan direniş güçlerinin ordu bünyesine katılmasına karar vermişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile Cumhurbaşkanı Hadi'ye bağlı ordu ve yönetim yanlısı HDG arasındaki çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Etiketler Yemen  aden HDG