Yeni dokunulmazlık dosyaları Meclis'te

Yeni dokunulmazlık dosyaları Meclis'te
Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 22 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri, Meclis Başkanlığınca Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona havale edildi.

Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), İYİ Parti, Yenilik Partisi, Demokrat Parti (DP) milletvekillerine ilişkin dokunulmazlık dosyası TBBM Karma Komisyonu’na sunuldu.

Buldan ve Yılmaz'ın yanı sıra fezlekeleri Karma Komisyon'a sevk edilen milletvekilleri şöyle:

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz, HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, HDP Diyarbakır Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, HDP Mardin Milletvekili Pero Dundar, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, HDP Mardin Milletvekili Ebrü Günay, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt.”

Fezlekelerin arasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın 2, Pero Dundar'ın 2, Hasan Özgüneş'in 2, Alican Önlü'nün 2 dosyası da bulunuyor.

text-ad
Ekranların sevilen dizisi izleyicisine veda etmeye hazırlanıyor! Ekranların sevilen dizisi izleyicisine veda etmeye hazırlanıyor! Sahnelerin cesur ismi Hadise'den 2025'e veda dansı olay oldu Sahnelerin cesur ismi Hadise'den 2025'e veda dansı olay oldu Uzak Şehir'in ''Yılın Kadını'' ödüllü güzeli sevgilisiyle aşka geldi Uzak Şehir'in ''Yılın Kadını'' ödüllü güzeli sevgilisiyle aşka geldi İstanbul'da meydan savaşı gibi sokak kavgası! Ortalık bir anda savaş alanına döndü! İstanbul'da meydan savaşı gibi sokak kavgası! Ortalık bir anda savaş alanına döndü! Fenerbahçe, ligde 2 maç sonra kazandı; zirve takibinde hata yapmadı! Fenerbahçe, ligde 2 maç sonra kazandı; zirve takibinde hata yapmadı! Uyuşturucu soruşturmasına adı karışan güzel sunucu o iddiaya ateş püskürdü! Uyuşturucu soruşturmasına adı karışan güzel sunucu o iddiaya ateş püskürdü! Ağrı Dağı'nda çığın düştüğü anlar saniye saniye kamerada! Ağrı Dağı'nda çığın düştüğü anlar saniye saniye kamerada! TBMM'de İYİ Partili isim bebek katili Öcalan'a ''şerefsiz'' dedi, Meclis bir karıştı! TBMM'de İYİ Partili isim bebek katili Öcalan'a ''şerefsiz'' dedi, Meclis bir karıştı! Araç sahipleri dikkat! Akaryakıt fiyatları bu gece bir kez daha değişiyor! Araç sahipleri dikkat! Akaryakıt fiyatları bu gece bir kez daha değişiyor! Ünlü isimlerin yılbaşı gecesi kazançları fiyatları dudak uçuklattı Ünlü isimlerin yılbaşı gecesi kazançları fiyatları dudak uçuklattı
F-16'lar havalandı, hava sahamıza yaklaşan bir İHA düşürüldü! F-16'lar havalandı, hava sahamıza yaklaşan bir İHA düşürüldü! Türkiye Kupası'nda VAR uygulaması için karar verildi Türkiye Kupası'nda VAR uygulaması için karar verildi Türk popunun yakışıklı ismi aylardır yaşadığı kabusu ilk kez açıkladı Türk popunun yakışıklı ismi aylardır yaşadığı kabusu ilk kez açıkladı Türkiye'nin eşsiz lezzeti Dünyanın En İyi 100 Lezzeti listesine 2'nci sıradan girmeyi başardı! Türkiye'nin eşsiz lezzeti Dünyanın En İyi 100 Lezzeti listesine 2'nci sıradan girmeyi başardı! Karadeniz'de işler kızıştı: Rus denizaltısı insansız deniz aracıyla vuruldu! Karadeniz'de işler kızıştı: Rus denizaltısı insansız deniz aracıyla vuruldu! 22 yıl boyunca ekranlara damgasını vuran Beyaz Show'un yeni bölümünden ilk tanıtım geldi! 22 yıl boyunca ekranlara damgasını vuran Beyaz Show'un yeni bölümünden ilk tanıtım geldi! Cumhur İttifakı'na bir parti daha katılıyor Cumhur İttifakı'na bir parti daha katılıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aklındaki plan: ''Koltuğunu Bilal Erdoğan'a bırakmaya hazırlanıyor' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aklındaki plan: ''Koltuğunu Bilal Erdoğan'a bırakmaya hazırlanıyor' Lüks hayatları ortaya çıktı... Esad ailesi meğer günlerini gün ediyormuş! Lüks hayatları ortaya çıktı... Esad ailesi meğer günlerini gün ediyormuş! İstanbul'da korku dolu anlar: İSKİ çalışmasında göçük oluştu! İstanbul'da korku dolu anlar: İSKİ çalışmasında göçük oluştu!