Yeni havalimanının adı Abdülhamit Han demişti, yeni açıklama geldi

Yeni havalimanının adı Abdülhamit Han demişti, yeni açıklama geldi
Güncelleme:

İstanbul'daki yeni havalimanının adının 'Abdülhamit Han' olacağını duyuran ve bu duyumunu 'kesin bilgi' olarak aktaran gazeteci Sevilay Yılman, Twitter'daki söz konusu paylaşımını daha sonra neden sildiğine dair açıklık getirdi.

Gazete Sevilay Yılman, geçen cumartesi günü 3. Havalimanı'nın adının Abdülhamit Han olacağına dair aldığı duyumu Twitter'dan paylaşmış ve büyük tartışmalara neden olmuştu. Yılman, daha sonra bu tweet'i silmişti. Haberturk.com'daki bugünkü yazısında Yılman, duyumu nereden aldığını ve paylaşımını neden sildiğini açıkladı.

Yılman izin gününde bir arkadaş grubu ile yaptıkları öğlen buluşmasında, arkadaşlarından birinin "kesin bilgidir 3. havalimanının yeni adı Abdülhamit Han" dediğini kendisinin de "gazeteci refleksiyle" tweet attığını söyledi.

O anları "Ve nasıl oldu o an, ne oldu bana bilmiyorum… Bir garip oldum. Sanki ben o an yazmaz isem bir başkası yazacakmış ve bana gelen bu bilgi elimde patlayacakmış gibi bir garip, acemi bir muhabir edasına büründü ruhum ve duyduklarımı o an oracıkta tweet attım!" diyerek anlatan Yılman, sonradan tweet'ini silmesinin sebebini ise şu ifadelerle anlattı:

"Ama aradan birkaç saat geçtikten sonra, yazdıklarımın dayanak gösterilerek bir Atatürk ve Abdülhamit tartışmasının başladığını öğrenince de tabii eşekler gibi pişman oldum."

İstanbul'un yeni havalimanının adı Abdülhamit Han Havalimanı mı olacak ?İstanbul'un yeni havalimanının adı Abdülhamit Han Havalimanı mı olacak ?