Yeni iPhone'lar görücüye çıktı

Yeni iPhone'lar görücüye çıktı

ABD'li teknoloji devi Apple, akıllı telefon ailesine iPhone 5S ve iPhone 5C adıyla 2 yeni model daha kattı.

Yeni iPhone modelleri Apple'ın California eyaletinde bulunan Cupertino kentindeki merkezinde düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. Etkinlikte konuşan Apple CEO'su Tim Cook, firmanın bu sene farklı bir yol izleyerek tek bir iPhone modeli yerine iki yeni cihaz geliştirdiğini dile getirdi.

iPHONE 5C

Yeni iPhone 5C, mevcut iPhone'un bir üst modeli olan 5S'e nazaran daha ucuz olacak. iPhone 5C kırmızı, turuncu, sarı, açık mavi, gri ve yeşil olmak üzere toplam 5 farklı renkte tüketicilerin beğenisine sunulacak. Telefonun arka planı da, telefonun rengiyle uyumlu olacak. Kullanıcılar ayrıca bir çok renk seçeneğiyle sunulan özel kılıflara 39 dolara sahip olabilecek. Cihazın arka kaplaması polikarbonat maddeden üretilecek.

Ekran büyüklüğü iPhone 5'te olduğu gibi 4 inç olan iPhone 5C, A6 işlemci ve 8 megapiksel kamerayla gelecek. 16GB iPhone 5C Amerika'da 2 yıllık kontratla 99 dolardan, 32GB iPhone 5C ise 199 dolardan satışa çıkarılacak.

iPHONE 5S

iPhone 5'in bir üst modeli olan iPhone 5S ise daha güçlü bir işlemci olan 64 bit A7 ile gelecek. Gümüş grisi, siyah ve altın renklerinde piyasaya sürülecek olan iPhone 5S'te ayrıca parmak izi sensörü bulunacak. Touch ID isimli teknoloji sayesinde telefonun ekran kilidi parmak iziyle açılacak. Parmak izi sensörü Home tuşu üzerinde yer alacak.

iPhone 5 arka kısmında 15 megapiksellik bir kameraya sahip olacak ve 720p HD video çekimine olanak sağlayacak. Kamera ayrıca yavaş çekim video çekebilecek.

5S'in 2 yıllık kontrat fiyatları ABD'de 16 GB için 199 dolar, 32 GB için 299 dolar, 64 GB için 399 dolar olacak.

iPhone 5C ve iPhone 5S 13 Eylül'de ön siparişe açılacak ve 20 Eylül'den itibaren ise piyasada olacak.

iOS 7

Etkinlikte ayrıca Apple'ın mevcut işletim sisteminin bir üst modeli olan iOS 7 hakkında detaylı bilgi verildi. iPhone 4 ve üstü, iPad 2 ve mini ile 5. jenerasyon iPod Touch kullanıcılarının, cihazlarını 18 Eylül itibariyle iOS'un yeni sürümüne güncelleyebileceği belirtildi.

İHA