Yeni Şafak Ve Yeni Akit Gazetelerine Eş Zamanlı Saldırı

Yeni Şafak Ve Yeni Akit Gazetelerine Eş Zamanlı Saldırı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti:- "Basına yönelik saldırılar, direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıyı kınadı.

Cemiyetten yapılan açıklamada, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine saldırıların basın özgürlüğünü engellemeye yönelik olduğu belirtilerek, faillerin en kısa sürede bulunması istendi.

Açıklamada, basın özgürlüğünün bulunmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmenin mümkün olmayacağı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Basına yönelik saldırılar, direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir. Tek tip insan, tek tip gazeteci ve tek tip haber rejimi değildir. Bugün 05.00 ve 05.30 saatlerinde Bayrampaşa'daki Yeni Şafak gazetesi ile Küçükçekmece'deki Yeni Akit gazetesine molotoflu ve silahlı saldırı düzenlemiştir. Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetesi çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz. Saldırının faillerinin en kısa sürede bulunmasını bekliyoruz."