Yeni transferler yapılacak mı? Ali Koç'tan önemli açıklamalar

Yeni transferler yapılacak mı? Ali Koç'tan önemli açıklamalar
Güncelleme:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ankaragücü maçı sonrası önemli açıklamalarda bulunurken, basında çıkan Eden Hazard transferi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 3-1 kazanılan Ankaragücü maçının ardından basın mensuplarına konuştu.

Eden Hazard iddialarını yalanlayan Ali Koç, Perotti'nin ayrılacağının sinyalini verdi. Ali Koç, Vedat Muriqi'nin gündemlerinde olmadığını bildirirken kanat transferine de vurgu yaptı.

''Perotti için üzgünüm''
''Çok fazla sakatlıkla uğraşıyoruz. Perotti geldi burada 4 maç oynadı, oynadığı maçlarda katkı verdi ama talihsiz bir şekilde bir sakatlık daha geçirdi. Görünen o ki zaten bu sene faydalanamayacağız. Yaptığımız sözleşme çerçevesinde hareket edeceğiz. Çok karakterli bir futbolcu, çok üzgünüm.''

''Eden Hazard konusunda şaşırıyorum size''
''Eden Hazard iddialarını duyuyorum, şaşırıyorum size... Böyle bir şey yok. Vedat Muriqi ile ilgili bana hocamızdan ve sportif direktörümüzden gelen bir şey yok. İnşallah orada kalır ve hayallerinin üzerinde bir başarı sağlar. Sabırlı olması lazım. Vedat buranın çocuğudur. Türkiye'ye dönme gibi bir durum olursa tabii ki ilgileniriz ama şu an öyle bir şey yok.''

''Kanat transferi yapmamız gerekiyor''
Samuel iyi bir oyuncu. Uzun süredir takip ediyorduk. Erken gelsin isterdik ama şu an sundukları şartlar kabul edilebilir değil. Dolayısıyla Samuel olmazsa kanat bakmamız gerekiyor. Öyle bir lig yaşıyoruz ki 2-3 maçta öyle bir sakatlık yaşarsınız ki transfer penceresinde farklı şeyleri değerlendirmek zorunda kalabilirsiniz. Amacımız yazın yoğun bir transfer döneminde olmamak. Birkaç dokunuşla Fenerbahçe'nin kalıcı kadrosuyla yoluna devam etmesini temenni ediyoruz.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli takımla anlaşan yıldız futbolcu Mesut Özil'in transferi hakkında, "En büyük arzumuz, en kısa zamanda bildiğimiz Mesut'un Türkiye'de küçüklüğünden beri aşık olduğu takımında ve yıllardır dönmek istediği ülkesinde hünerlerini göstermesi" dedi.

Koç, Fenerbahçe-Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Mesut'a ve ailesine hoşgeldiniz diyorum. Hem kulübüne hem memleketine hoşgeldin diyorum. Tabii Mesut'un gelmesi büyük bir futbolcu transferi ama bununla beraber büyük bir marka transferi. Bunu da cumartesi akşamından hem sosyal medyada hem geleneksel medyada hem de dünya çapında geleneksel medyada kendisinden, kendisinin Fenerbahçe'ye muhtemel transferinden ne kadar çok bahsedildiğine baktığınız zaman on milyonlarca kişiye dünya çapında ulaşmış.

Bizim için önemli olan Mesut'un takımın bir parçası olması. Bu takımın her bir futbolsusu değerlidir, önemlidir. Onlara da liderlik yapması, hünerlerini göstermesi. Mesut'un ne olduğunu bir kez daha göstermesi ve şampiyonluk mücadelemizde de çok büyük bir rekabet avantajı yaratmasını bekliyoruz.

Evet, geçmişte de büyük isimler kariyerlerinin belli döneminde Türkiye'ye geldiler ve beklenen gerçekleşmedi. Burada öyle bir endişemiz yok. En büyük arzumuz, en kısa zamanda bildiğimiz Mesut'un Türkiye'de küçüklüğünden beri aşık olduğu takımında ve yıllardır dönmek istediği ülkesinde hünerlerini göstermesi. Mesut'la diğer büyük isimler arasında bir fark var. Onlar elin oğlu, Mesut evin oğlu. Mesut evine geldi, memleketine geldi, tuttuğu takıma geldi. Orada büyük bir fark görüyorum ve bu farkı da önemsiyorum. Çok şükür de hiçbir sakatlığı yok.

Taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Var güçleriyle bizi desteklediler bu süreçte. Uçak kalktı, Türkiye'ye geldi. Bu uçak yolunu takip eden firma bizimle temasa geçti. Toplamda 1 milyon 880 bin kişi girip uçağın nerede olduğuna baktı. Bu tekil olarak bakıldığı zaman 1 milyon kişi. Aynı anda da 312 bin kişi bağlanmış uygulamaya. Spor alanında baktığınız zaman çok büyük bir rekor. 599 bin tweet, transfer açıklamasına, Ronaldo'nun 560 binmiş, onu geçmiş. Fenerbahçe taraftarı inandı, çok büyük beklentisi var. İnşallah Mesut da beklentinin karşılığını verir."

Seçiniz...