''Alanya’nın önü açık''

''Alanya’nın önü açık''

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’ya 2 yılda 100 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, “Alanya’nın önü açıktır." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin ödül törenine katıldı. 15 Temmuz’un basının, medyanın gücünü ve önemini bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Türel, “Medyamızın büyük kısmı 15 Temmuz ihanetinden yüzünün akıyla çıkmış ve demokrasi zaferinde önemli bir rol oynamıştır. Elbette sahte gazeteciler, Okyanus ötesinden görevlendirilmiş kişiler de ortaya çıkmıştır, fakat bu Türk basınının şerefine gölge düşürecek bir boyuta ulaşamamıştır. Kendisini, mesleğini halen gazeteci olarak gören bir kişi olarak, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan bütün meslektaşlarımı kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyenlerin, her defasında daha güçlenmiş bir Türkiye ile karşı karşıya kaldığını belirten Türel, “15 Temmuz gecesi ve izleyen günlerde sessiz kalanlar, sonra gelip özür diliyor. İnşallah ders alır ve artık vazgeçerler. Her hal ve şartta Türkiye, her türlü darbeye karşı, birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam edecektir. Türkiye artık bazı devletlerin peşine takılıp kalmış bir ülke olmayacaktır” diye konuştu.

ALANYA GURURUMUZ

“Alanya bizim gurur kaynaklarımızdan birisidir” diyen Başkan Menderes Türel, şunları söyledi: “Alanya’nın kendisi, tarihi, kültürü, milli ve manevi dünyamıza katkısı, Alanya’nın Türk ve Antalya siyasetine katkısı şüphesiz hepimiz için gurur kaynağıdır.  Sadece Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun katkısı bile anlatmakla bitmez. Türkiye’nin böyle zor bir döneminde, en zor görevlerden birisi olan Dışişleri Bakanlığı’nda bulunması hem Türkiye hem de Antalya için bir şans olmuştur. Antalya ve Alanya olarak turizmde en zor zamanı yaşadık. Terör, Rusya ile kriz, dışarıdaki olumsuz propaganda ve arkasından 15 Temmuz görüntülerinin turizmi etkilememesi mümkün değildi. Buna rağmen Sayın Bakanımızla birlikte yaptığımız çalışmalar sonunda, Hükümetimiz, uçak desteği, ödeme ertelemeleri, kredi ertelemesi gibi tarihimizde görülmemiş destekler sağladı. Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da desteğiyle Avrupa’da medya yöneticileriyle ve tur operatörleriyle toplantılar yaptık. Antalya’nın ne kadar güvenli bir destinasyon olduğunu anlattık. Önemli gazetelerde Türkiye’ye tatile gidin diye yazılar yazıldı. Avrupa’nın en büyük tur operatörlerinin yöneticileri kendi tatilleri için Antalya’ya geldiler. Böylece Avrupa pazarını tümden kaybetme riskini ortadan kaldırdık.”

YENİ TANITIM STRATEJİSİ

15 Temmuz görüntülerine rağmen Temmuz ayında geçen seneye göre Almanya’da yüzde 24, İngiltere’de yüzde 22 oranlarında düşüş yaşandığını anlatan Türel, “Antalya’yı bilen ülkeler, G20 zirvesini düzenleyen Antalya’nın güvenli olduğunu biliyorlar ve Antalya’dan vazgeçemiyorlar. Artık geleceğe daha güçlü, güvenli ve ümitli bakıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Rusya ile ilişkilerde büyük bir adım atmıştır. Sayın Bakanımız sürecin hızlanmasını günü gününe izlemektedir. Bunun dışında Antalya olarak bütün pazarlarda daha iyi bir çıkış yapmak için yeni adımlar atıyoruz. Yeni bir tanıtım stratejisini inşallah uygulamaya geçireceğiz. Alanya, Antalya turizminin temel direklerinden birisi olduğu için, bütün bu çalışmalarımız Alanya’ya iyi gelecektir” ifadelerini kullandı.

KATI ATIK TESİSİ BAKANLIKTA

Büyükşehir olarak zaten Alanya için seferberlik halinde olduklarını belirten Başkan Menderes Türel,  Alanya’ya 2 yılda yaptıkları yatırımlar ve devam eden önemli projeler hakkında bilgi verdi. Katı Atık Tesisi Projesi’nin Çevre Bakanlığı’na takdim edildiğini söyleyen Türel, “Çöp depolama alanı bulma problemi ile boğuşan bir Alanya var. Katı Atık Çevrim Tesisi olarak adlandırılan çöpten elektrik ve enerji elde ettiğimiz tesisimizin tüm projelerini Çevre Bakanlığı’na takdim ettik. Bugünlerde onaylanmak üzere. Onaylandığı takdirde İnşallah bu sene içinde Alanyamızın en önemli alt yapı eksiklerinden biri olan Katı Atık Çevrim Tesisi’ni bu güzel şehrimize kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

YENİ TOPTANCI HAL İHALESİ EKİM’DE

Alanya Yeni Toptancı Hali’nin ihalesinin 10 Ekim 2016’da yapılacağını müjdeleyen Türel, “Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile bir proje çalışması yürüttük. 10 numara bir proje ortaya çıktı. İhalesinden sonra bu sene içinde temelini atarak inşasına başlarız” dedi.

Alanya’da Dim barajı etrafındaki 12 mahallesinin ulaşımını sağlayacak Ak Köprü inşaatında sona gelindiğini anlatan Başkan Menderes Türel, adeta bir dördüncü Boğaz Köprüsü gibi olacak Ak Köprü’yü Eylül ya da Ekim ayında hizmete açmayı düşündüklerini aktardı.

HASTA YAKINLARI TESİSİ

Türel, hasta yakınlarının barınma sorununun giderilmesi amacıyla Yeni Devlet Hastanesi’nin yanında Alanya Belediyesi’nce tahsis edilen bir alana modern bir tesis yapacaklarını söyledi.

Alanya’ya Avrupa’nın en iyi kamp tesislerinden birini kazandırmak için Mahmutlar’da belirlenen mera alanının Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nca uygun görüldüğünü kaydeden Başkan Türel, 348 dönümlük alana kamp tesislerinin yanı sıra yeni bir otogar, Büyükşehir Hizmet binası, sosyal konut alanı ile mezbaha da yapmayı planladıklarını söyledi.

2 KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPILACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’nın trafik sorunu yeni projelerle aşacaklarını ifade ederek şu bilgiler verdi: “Alanya’nın trafiği ile ilgili önemli sorunları var. Bu sıkıntıları aşmak için Karayolları ile birlikte çalışmalarını yürüttüğümüz Çevre Yolu’nun Kargıcak’a kadar olan bölümünün ihalesi yapıldı ve çalışmalara başlandı.  Bunun öncesinde Telekom ve Hasbahçe Kavşaklarında köprülü kavşak çalışmaları yapacağız. Projeleri tamamlandı.  Bugünlerde Karayolları tarafından inceleniyor. Bir hafta içinde bu çalışma tamamlanacak. Bu incelemenin ardından ihalesini yapacağız ve 2017 yılı içinde bu kavşakları hizmete açacağız.  Bu projeler hayata geçtiğinde sahil kesiminde trafik sıkışıklığına uğrayan Alanya’yı bu sıkıntıdan kurtaracağız.”

2 YILDA 100 MİLYONLUK YATIRIM

Alanya’ya 2 yılda 100 milyonluk yatırım yaptıklarını söyleyen Başkan Türel, “2014-2016 dönemi içinde sadece alt yapıda atıksu arıtma tesisleri ile ilgili yaptığımız yatırımlar 3 milyon lira, kanalizasyonla ilgili yaptığımız yatırım miktarı 21 milyon TL.  İçme suyu ile ilgili yapmış olduğumuz yatırım miktarı ise toplamda 56 milyon lira. Bunun 32 milyon lirasını 2014-2016 yılları arasında harcadık. Yani bu yatırımları gerçekleştirmişiz.  Şöyle bir alt alta koyduğumuzda neredeyse 100 milyon liraya yakın bir alt yapı yatırımını bu iki sene içinde Alanyamıza gerçekleştirdik. Alanya’nın önü açıktır. Alanya, artık çöp depolamasıyla, kanalizasyonu ile arıtmasıyla, toptancı haliyle, yeni otogarıyla konuşulan bir şehir olmaktan İnşallah çıkacak” ifadelerini kullandı.

Türel törende başarılı gazetecilere ödüllerini sundu.