''Ramazan paylaşmak demektir''

''Ramazan paylaşmak demektir''

Kuba Cami avlusunda gerçekleşen mahalle iftarında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Ramazan ayı paylaşmak demektir. 30 yılı aşkın süredir bu mütevazi sofraları sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Büyükçekmece Belediyesi'nce her yıl Ramazan ayında düzenlenen mahalle iftarlarına bu yıl da Atatürk Mahallesi'nde başlandı. Kuba Cami avlusunda binlerce Büyükçekmecelinin katılımıyla gerçekleşen iftarda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ramazan ayının İslam alemi için en mübarek dönemlerden biri olduğunun altını çizerek; "Ramazan ayı yemek şöleni değildir. Gösterişli sofralarda iftar yapmak demek değildir. 30 yılı aşkın süredir bu mütevazi Ramazan sofralarını sizlerle bölüşmekten, iftarımızı sizlerle birlikte açmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ramazan sofralarını mümkün olduğunca yoksullarla paylaşalım. Ramazan ayı paylaşmak demektir" diye konuştu.

"İnsanlık görevimizdir"

Ramazan iftarına katılan Büyükçekmecelilere çağrıda bulunan Başkan Akgün, "Çevrenizde yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlar varsa bunlar bizim gözümüzden kaçmış olabilir. Mutlaka bu kişileri bize bildirin. Çünkü özellikle Ramazan gibi mübarek bir ay da yoksulları gözetmek ve bu noktada üzerimize düşeni yapmak en önemli insanlık görevidir" diye konuştu. Başkan Akgün, konuşmasının sonunda Atatürk Mahallesi'ndeki iftarın sponsoru olan AKÇANSA'ya teşekkür etti.