15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Milli Birlik Yürüyüşü

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Milli Birlik Yürüyüşü
Güncelleme:

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yapılacak Milli Birlik Yürüyüşü için çok sayıda vatandaş köprünün Anadolu Yakası'nda buluştu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tüm yurtta etkinlikler düzenleniyor.

İstanbul'da etkinliklerin merkezi darbe girişimi gecesinde 2'si polis 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü. Kentin çeşitli yerlerinden yola çıkan çok sayıda vatandaş köprünün Anadolu Yakası'nda toplandı.

Kısıklı'dan köprü girişindeki tören alanına yürüyerek ulaşan Cumhurbaşkanı, milyonları selamladı.

Kürsüye çıkan Başbakan Yıldırım, konuşmasının başında köprüde şehit olanların kimliklerini saydı: "Bugün şehitlerimiz dua bekliyor. Hüznümüz dağlar kadardır."

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM KÖPRÜYE YÜRÜDÜ

Başbakan Binali Yıldırım saat 20:00 sularında halkı selamlayarak köprüde konuşma yaptı

Köprüye ulaşan Başbakan Binali Yıldırım burada hazırlanan platforma çıkarak halkı selamladı.

3 NOKTADAN KÖPRÜYE YÜRÜYÜŞ

Törene katılmak amacıyla Kısıklı Meydanı, Çengelköy ve Altunizade'de bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak köprüye doğru Milli Birlik Yürüyüşü'nü başlattı.

Ellerinde Türk bayrağı ile 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atıyor. 

ERDOĞAN KISIKLI'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan helikopterde köprünün üzerinde tur atarak Kısıklı'daki konutuna geçti. Buradan yürüyerek bölgeye geçecek Erdoğan, Anadolu Yakası çıkışındaki "Şehitler Makamı" anıtının açılışını yapacak. 

Ardından Erdoğan'ın da katılacağı Milli Birlik Yürüyüşü başlayacak.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Yürüyüşün yapılacağı köprü üzerinde de tüm hazırlıklar tamamlandı. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Yürüyüşe katılacak vatandaşlar etkinlik alanına güvenlik kontrolünden geçirilerek alınıyor.

25 BİN POLİS GÖREVLİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada kutlamalar kapsamında İstanbul'da 25 bin polisin görev yapacağı ifade edildi.

Köprüye çıkan yollar üzerinde dev türk bayrakları bulunan İBB'ye ait kamyonlarla saat 11.50 sıralarında kapatıldı. Trafik polisleri, sürücüleri alternatif yollara yönlendiriyor.

 "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlerin yapılacağı yerlerin de içinde olduğu İstanbul ve Ankara'daki büyük bir bölge görerek uçuş(VFR) yapan helikopter gibi sivil ve görevli olmayan devlet hava araçlarına kapatıldı.

İstanbul ve Ankara'da etkinliklerin yapılacağı bölgelerin de içinde olduğu uçuş sahasına güvenlik için uçuş yasağı getirildi. NOTAM olarak adlandırılan havacıları bilgilendirme notunda bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün de içinde olduğu 20 deniz mili yarıçapındaki bir bölge üzerinde görerek uçuş(VFR) yapan helikopter gibi sivil ve görevli olmayan devlete ait hava araçlarına uçuş yasaklandı. NOTAM'da, uçuş yasağının koordinatları ve bilgi notu paylaşıldı. İstanbul'da saat 15:00'da başlayacak NOTAM 16 Temmuz saat 03:00'a kadar geçerli olacak.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde son hazırlıklar havadan görüntülendi15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde son hazırlıklar havadan görüntülendi

 

METROBÜSLER FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ'NE

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde İETT, metrobüs ve otobüslerin güzergâh ve sefer saatlerinde değişikliğe gitti. Buna göre Avcılar- Söğütlüçeşme ve Zincirlikuyu -Söğütlüçeşme metrobüs hatları Fatih Sultan Mehmet köprüsünden sağlanacak.

İETT, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yapılacak etkinlik için bazı hatlarda düzenleme yaptı. İETT'den yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden Anadolu ve Avrupa'ya geçişler, bugün 12.00'den, yarın gece yarısına kadar geçişe kapatılacağından 34AS Avcılar-Söğütlüçeşme ve 34Z Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hatları; pazar günü etkinlik bitimine kadar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü güzergahı, Çamlıca bağlantı yolundan Göztepe Köprüsü'ne gelerek E5 karayolu üzerinden Uzunçayır kavşağından dönecek ve Söğütlüçeşme istasyonuna gidecek. Metrobüs araçları Söğütlüçeşme- Zincirlikuyu arası geliş ve gidişlerde aynı güzergahı kullanacak

GÜZERGÂHLAR AÇIKLANDI

Açıklamada, ring sefer yapılacak güzergahlar şöyle sıralandı:

"Üsküdar Marmaray - Fıstıkağacı - Bağlarbaşı - Capitol ring seferler, Üsküdar - Kuzguncuk - Astsubay Okulu ring seferler, Ayrılıkçeşme Marmaray - Karacaahmet - Zeynep Kamil - Capitol ring seferler, Uzunçayır - E5 - Altunizade ring seferler, Libadiye Alvarlızade Camisi kavşağından Tünel - Altunizade ring seferler."

Kentte 15 ve 16 Temmuz günü sabaha kadar ek sefer yapılacak hatlar ise şöyle:

"130A Deniz Harp Okulu - Kadıköy, 11ÜS Sultanbeyli - Üsküdar, 15ÇK Güzeltepe - Kısıklı - Kadıköy, 15F Beykoz - Kadıköy, KM11 Aydınlı TOKİ - Ahmet Yesevi - Kartal Metro - Cevizli, KM29 Yenişehir - Marmara Üniversitesi Hastanesi - Kartal Metro, 25G Sarıyer - Taksim, 40 Rumeli Feneri - Garipçe -Taksim, 336E Sultançiftliği - Eminönü, 28YB Edirnekapı - Fatih - Beşiktaş, 37YT Alibeyköy - Beyazıt, 87 Topkapı - Edirnekapı - Taksim, 65G Kağıthane - Gültepe - Şişli, 142 Boğazköy - Avcılar Metrobüs."

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün kapanış saati değişti !15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün kapanış saati değişti !

 

 

 

Seçiniz...

Etiketler metrobüs 15 temmuz