15 yıl sonra gelen mutluluk

15 yıl sonra gelen mutluluk

80 yaşındaki Abdullah Dede’nin Cuma Namazı sevinci

Akseki’nin Taşlıca Mahallesi’nde hem sağlık sorunları hem de yolu olmadığı için 15 yıldır camiye gidemeyen 80 yaşındaki Abdullah Karık’a yardım elini Büyükşehir Belediyesi uzattı. Büyükşehir ekiplerinin yol sorununu gidermesinin ardından Abdullah Dede, camiye giderek Cuma Namazı kıldı.

Yaklaşık 15 yıldır çok istemesine rağmen yaşadığı sağlık sıkıntıları ve yol olmaması nedeniyle Cuma Namazı’na gidememekten şikayetçi olan 80 yaşındaki Abdullah Karık, 15 yıl sonra istediğine kavuştu. Yıllardır ibadetini evinde gerçekleştiren Abdullah Dede’nin talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaşlı adamın evine yol hizmeti götürdü.

NAMAZINI CAMİDE KILDI

Taşlık ve ağaçlık bir bölgede bulunan evden mahalleye yol açıldı. Ardından Büyükşehir görevlileri, yaşlı adamın isteğini yerine getirerek Cuma Namazı’na götürdü. Abdullah Karık’a Büyükşehir Belediyesi Akseki Koordinatörü İbrahim Özkan, Akseki Müdürü Mevlüt Kızılcık, ASAT Şube Müdürü İsmet Akbaş ve Taşlıca Mahalle Muhtarı Ali Buzkan eşlik etti. Evinden alınarak camiye getirilen Abdullah Dede, namazın ardından tekrar evine bırakıldı.

YILLAR SONRA GELEN MUTLULUK

En son 15 yıl önce Cuma Namazı’na gidebildiğini söyleyen Abdullah Karık, “Evimden mahalleye ağaçların arasından dar bir patika ile ulaşıyordum. Bu kadar yaşlı değilken, yürüyerek camiye gidip gelebiliyordum. Yaşlanınca yürümem zorlaştı. Patika yoldan yürüyemiyordum. Yol olmadığı için evime kadar araç da gelemiyordu. Büyükşehir Belediyesi, dozerle evime kadar yol açtı. Vasıta ile evimden alınıp, camiye, doktora, pazara gidebilme imkanım doğdu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.