17 öğrenciye Cambridge sertifikası

17 öğrenciye Cambridge sertifikası
Güncelleme:

Üniversiteye hazırlıkta yüzlerce kişiye hizmet veren Sarıyer Akademi bir ilke daha imza atarak Cambridge English Sınavları’nı kazanmış 17 öğrencisine sertifikalarını verdi.

Sarıyer Akademi, dünyanın en prestijli okullarından olan Cambridge Üniversitesi ile yaptığı protokol kapsamında İngilizce eğitimi alarak sınavlarda başarılı olan 17 öğrencisine Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de katıldığı törenle uluslararası alanda ömür boyu geçerli olan sertifikalarını verdi. 2016-2017 döneminde 70 bin öğrencinin katıldığı sınavlarda başarılı olan bu öğrenciler İngilizce seviyelerini uluslararası düzeyde belgelemiş oldu. Sertifikalar aynı zamanda birçok üniversitede hazırlık sınıfı geçme belgesi olarak kabul ediliyor.

Sertifika töreni öncesinde 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde eğitim görecek ve Sarıyer Akademi tarafından ilk kez açılan ‘Yapay Zeka Sınıfı’ , ‘Matematik Olimpiyatları Kursu’ na katılan öğrenciler ve velileriyle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda katılımcılara alacakları eğitimler hakkında sunumlar yapıldı.

TUBİTAK Profesörü Sarıyer’de Eğitim Verecek

Matematik Olimpiyatları’na hazırlık sınıfı öğrencilerine eğitim verecek olan ve aynı zamanda TÜBİTAK’ta Türk Milli Matematik Takımı’nı Uluslararası Matematik Yarışmalarına hazırlayan Prof. Dr. Mehmet Hamidoğlu törende öğrencilere bilgi verdi.  Hamidoğlu bu projeyle amacın matematik alanında yeteneği olan öğrencilerin, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişimlerini desteklemek ve katkı sağlamak, bu alanda yapılacak ulusal ve uluslararası yarışmalara katılabilecek yeterlilik seviyesine ulaştırmak olduğunu kaydetti.

Teknoloji Bağımlılığı Çağımızın Vebası

Kendi alanında birçok ödül almış Prof. Dr. Mehmet Hamidoğlu günümüzün problemlerinden biri olan teknoloji bağımlılığına değinerek, “Telefon ve bilgisayar bağımlılığı çağımızın vebasıdır. Çocuklarımızı bu bağımlılıktan kurtarmak için yetenekleri doğrultusunda bunun gibi projelere dahil etmemiz gerekir. Burada ebeveynlere büyük sorumluluk düşüyor. Onların ilgi alanlarını keşfetmesine yardımcı olup böyle etkinliklere yönlendirmek sizlerin elinde” şeklinde konuştu.

Oldukça ses getiren Yapay Zeka Sınıfı projesinin eğitimcisi, Boğaziçi Üniversitesi’nden Dr. Uzay Çetin ise bu eğitimle öğrencileri yeni nesil bilime hazırladıklarını ifade etti. Çetin, yeni bir bilim dalı olarak son yıllarda tüm dünyada çalışmalara başlanan, üniversitelerde ders olarak verilmesi düşünülen “Yapay Zeka” ile ilgili, Sarıyer Akademi’de 20 öğrenciye temel bilgilerin verileceğini açıkladı.

7 Bin 500 Öğrenciye Burs Veriyoruz

Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, belediye olarak eğitime verdikleri değeri ve öncelikleri dile getirdi. 500 öğrenci ile başlayıp, 7 bin 500 öğrenciye burs verildiğini, kendisinin de lise yıllarından itibaren bursla okuduğunu ifade eden Genç, “Bizim zamanımızda burslar öğrenciyi daha başarılı olmaya teşvik etmek için verildi. Maddi durumunun iyi olup olmadığına son aşamada bakılırdı. Biz 7 bin 500 öğrenciye maddi durumu yetersiz olduğu için burs veriyoruz. Keşke teşvik için de ayrıca burs verebilsek” dedi.