2 bini aşkın uçurtma gökyüzünü süsledi

2 bini aşkın uçurtma gökyüzünü süsledi

Bağcılar’da 19. Geleneksel Çevre Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Uçurtma Şenliği’nde renkli görüntüler yaşandı.

Çuvalla yürüme, halat çekme gibi yarışmalarda ter döken yarışmacılar, rüzgara bıraktıkları rengarenk uçurtmalarıyla da güzel bir etkinliğe imza attı. 

Bağcılar Belediyesi 19. Geleneksel Çevre Etkinlikleri’nde düzenlenen Uçurtma Şenliği bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Bağcılarlı öğrenciler rengarenk uçurtmalarıyla gökyüzünü donatırken değişik kategorilerde düzenlenen uçurtma yarışması da yoğun ilgi gördü.

Bağcılar Mahmutbey mahallesinde düzenlenen uçurtma şenliği Bilgi Evi öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle başladı. Şenliğin heyecanını yaşayan minik çocuklar çuvalla yürüme ve halat çekme yarışmasında da ter döktü. Yarışlarda dereceye girenlere kupaları verildi.

“UÇURTMALAR GÖKYÜZÜNÜ SÜSLEDİ”

Etkinliklerde en büyük ilgiyi uçurtma yarışması gördü.  Rüzgara kapılan rengarenk ve ilginç desenlerle süslü 2 bini aşkın uçurtma gökyüzünü süsledi. Bolca eğlenen uçurtma severler, En Yükseğe Çıkan, En İlginç ve En Güzel uçurtmalar kategorisindeki yarışmalarda yeteneklerini ortaya koydular. Dereceye giren yarışmacılar düzenlenecek Çevre Şöleni’nde ödüllerine kavuşacak.

“ÇOCUKLARA EŞLİK ETTİLER”

Uçurtma Şenliği’ne katılan yüzlerce çocuğa aileleri ve büyükleri de eşlik etti. İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve Bağcılar Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Hülya Zengin Tiryaki de çocuklarla birlikte uçurtma uçurdular.