23 Nisan Coşkusu Sarıyer'de yaşanacak

23 Nisan Coşkusu Sarıyer'de yaşanacak
Güncelleme:

Sarıyer Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, on bir ülke ve sekiz ilden toplam 526 çocuğu misafir edecek.

Sarıyer Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlayacak. ‘Hepimiz Farklıyız, Hepimiz Eşitiz’ sloganıyla düzenlenen etkinlikler boyunca 8 il ve 11 farklı ülkeden çocuklar Kilyos Sosyal Tesisleri’nde ağırlanacak. 17 Nisan’da (yarın) başlayacak etkinlikler bir hafta boyunca kortej yürüyüşleri, halk oyunları performansı, geziler ve atölye çalışmaları ile devam edecek. Kutlamalar, Bahçeköy Life Park’ta  22 Nisan günü gerçekleşecek Sinan Akçıl konserinin ardından, 23 Nisan’da Unıq İstanbul’da yapılacak ödül töreniyle son bulacak.

DÜNYA ÇOCUKLARI SARIYER’DE BULUŞACAK

Yurdun ve dünyanın dört bir yanından gelen folklor ekiplerinin muhteşem gösterileriyle renklenecek program, çeşitli atölyeler ve oyun alanlarıyla adeta bir karnaval havasında geçecek. Etkinliklere yurt dışından Çin, Bulgaristan, Ukrayna, Kosova, Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Endonezya, Gürcistan, Arjantin, Malezya ve Kazakistan, yurt içinden Artvin, Erzurum, Mersin, Hatay, Şırnak, Aydın, Edirne ve İstanbul’dan toplamda 526 çocuk katılacak.

ÜÇÜNCÜ ÇOCUK MECLİSİ DÜZENLENECEK

Program kapsamında dünya çocukları bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Sarıyer Belediyesi Çocuk Meclisi’ne katılacak. Çocukların kendilerini ifade etme alanlarına sahip olabilmeleri, akranlar arası paylaşımlarda bulunabilmeleri, kendi gündemlerini oluşturabilmeleri amacıyla geliştirilen projeyle çocuklar, hayallerini ve daha iyi bir dünya için dileklerini birbirleriyle paylaşacak.  

SİNAN AKÇIL’LA MUHTEŞEM FİNAL

Günlerce sürecek birbirinden eğlenceli etkinliklerinden ardından Life Park’ta düzenlenecek şenlikle coşku doruğa çıkacak. 22 Nisan Pazar günü saat 14.00’da başlayacak etkinlik; oyun grupları, ikramlar, halk oyunları performanslarının ardından ünlü pop müzik sanatçısı Sinan Akçıl konseriyle devam edecek. Program 23 Nisan günü Unıq İstanbul’da gerçekleşecek performans gösterileri ve ödül töreni ile son bulacak. Sarıyer Belediyesi’nin minik misafirleri, etkinliğin son günü olan 24 Nisan’da Kilyos Sosyal Tesisleri’nden evlerine uğurlanacak. Etkinliklerimize katılımınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz.