23 şanslı öğrenci 23 Nisan’da helikopterle İstanbul’u turladı

23 şanslı öğrenci 23 Nisan’da helikopterle İstanbul’u turladı

Bağcılarlı çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yine farklı bir etkinlikle kutladı.

Bağcılarlı çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yine farklı bir etkinlikle kutladı. Bağcılar’ı tanıtan “Başkan’la Süper Gezi-Değerleriniz, Değerlerimiz” adlı çizgi dergiyi okuyan 23 öğrenci, 23 Nisan’da helikopterle İstanbul’u gökyüzünden izleme imkanı buldu.

Şanslı öğrencilerden Sudenaz Yiğit, noter huzurunda çekilen kura sırasında isminin çıktığı vakit inanamadığını belirterek, “Annemin bana inanmayacağını düşündüm. Öğretmenime rica ettim. Birlikte eve giderek anneme kura ile helikopter gezisi çıktığını söyledim. İlk kez İstanbul’u gökyüzünden gördüm. Unutamayacağım bir gün yaşadım. Aşağıdaki her şey gözüme oyuncak gibi göründü” dedi. Şanslı çocuklar arasında iki de kardeş vardı. Kura ile gezi hakkı kazanan Ümit Can ve Salih Acar kardeşler, “Heyecandan gece uyuyamadık. Sabahın olmasını sabırsızlıkla bekledik.” dediler. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da içeriği dopdolu farklı bir programla kutlandı. “Başkan’la Süper Gezi-Değerleriniz, Değerlerimiz” çizgi kitabını okuyan ve isimleri noter huzurunda yapılacak çekilişle belirlenen 23 öğrenci, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile helikopter gezisine katıldı.

Bağcılar’daki 150 bin öğrenciye ilçeyi tanıtan “Başkan’la Süper Gezi- Değerleriniz, Değerlerimiz” adlı dergi dağıtıldı. Dergiyi okuyan öğrenciler arasında 08 Nisan 2016 tarihinde noter huzurunda çekiliş gerçekleştirildi. Çekiliş sonrasında belirlenen 23 şanslı öğrenci 23 Nisan 2016 tarihinde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile tarihi ve turistik mekanlara ev sahipliği yapan Yarımada’yı helikopterle gezme imkanı buldu. Bağcılar Belediyesi Mahmutbey Stadyumu’ndan havalanan helikopterde öğrencilere eşlik eden Başkan Çağırıcı, tarihi mekanlarla ilgili bilgi verdi.

“ÇOCUKLARIMIZ GÜZEL HATIRALAR YAŞASIN İSTİYORUZ”

Bağcılar’da her yaştan hemşehrisine hizmet olarak dokunma gayretinde olduklarının altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyada yalnızca Türkiye’de kutlandığının altını çizdi. Çağırıcı, “Yavrularımıza güzel hatıralar yaşatmak için böyle aktiviteler düzenliyoruz. Birlikte dünyanın en önemli turizm merkezlerinden olan tarihi Yarımada’yı helikopterle gezdik. Heyecanları gözlerinden okunuyordu. İnşallah büyüdüklerinde çocuklarına helikopter gezisi sırasında yaşadıkları güzel hatıraları anlatacaklar.” diye konuştu. 

“İSTANBUL GÖKYÜZÜNDEN MUHTEŞEMDİ”

Helikopter gezisine katılan öğrencilerden Sena Koç, çok heyecanlandığını belirterek, “Gezi öncesi de büyük heyecan yaşamıştım. Ancak helikoptere binince farklı bir duygu yaşadım. İstanbul gökyüzünden muhteşem gözüküyor. Başkanımıza bize böyle güzel anlar yaşattığı için teşekkür ediyorum.” dedi.  Noter huzurunda yapılan çekilişte gezi hakkı kazanan şanslılar arasında iki de kardeş vardı. Ümit Can ve Salih Acar adlı öğrenciler ilk kez helikoptere bindiklerini belirttiler. İki kardeş, “Gece uyuyamadık. Çok heyecanlandık. Helikoptere bindikten sonra farklı bir duyguya kapıldık.’’ Dedi.

“MÜJDEYİ ANNEME ÖĞRETMENİMLE VERDİM”

23 Şanslı öğrenci arasında yer alarak geziye katılan Sudenaz Yiğit adlı öğrenci de noter huzurunda kura çıktığında inanmakta zorlandığını söyledi. Yiğit, “Annemin de inanmakta zorlanacağını düşündüm. Bu yüzden öğretmenime rica ettim. Birlikte eve gittik ve helikopter gezisi hakkı kazandığımı anlattım.Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı, bayramımızda çok güzel bir hediye ile bizi ödüllendirdi. Çok teşekkür ediyorum. İstanbul’u gökyüzünden görmek çok farklı bir duyguymuş. Aşağıdaki her şey gözüme oyuncak gibi göründü. Unutamayacağım farklı bir bayram yaşadım.” diyerek duygularını dile getirdi.

5. kez düzenlenen geleneksel helikopterli gezi programına İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı ve BAGİMDER Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez de katıldı.

Program sonunda protokol ve öğrenciler birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek kutlama etkinliğini ölümsüzleştirdiler.