350 köyün yoluna müdahale

350 köyün yoluna müdahale

Şehir merkezindeki yol ve imar çalışmalarının yanında taşra ilçelerinde de çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, son 2 yıl içinde yaklaşık 350 köyde yol, asfalt, mıcırlama ve yeni arazi yolu çalışması yaptı.

Merkez ilçeler Şahinbey, Şehitkamil, Oğuzeli’nin yanı sıra Nizip, İslahiye, Nurdağı, Karkamış, Araban, Yavuzeli ve Karkamış’a bağlı mahallerde (köylerde) yaklaşık 685 kilo metre köy yoluna sathi kaplama yapan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Yeni belediye yasasının yürürlüge girmesiyle birlikte köy yollarında yaklaşık 55 bin ton mıcırlama yapan büyükşehir, ihtiyaç duyulan köylerin arazi yolu açma çalışmalarını da yapıyor.

Bugüne kadar 50 kilo metre köy yolunun genişletildiğini ifade eden yetkililer, 105 kilo metre yolun daha genişletileceğini kaydettiler.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin şuanda ise Bilek–Kamışlı köyleri arasında yeni asfalt çalışması yapıldığı belirtildi.

Yetkililer, köy muhtarlarından gelen talepler doğrultusunda teknik ekip ve ekipmanlar desteği ile arazi yollarının yapıldığını ve çalışmaların devam ettiğini belirtiller.