52. Tekirdağ Kiraz Festivali Naip Mahallesinde Başladı

52. Tekirdağ Kiraz Festivali Naip Mahallesinde Başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 52. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali Naip mahallesinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Naip Mahallesi muhtarı Ferhat Ataç, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu konuşmalarını yaptı.

“KİRAZ FESTİVALİNİ YAPMAK 11 İLÇEYİ KAPSAYAN TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE YAKIŞIR”

Tekirdağ’da yaşamanın bir şans olduğunu belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Huzurlu, kavga etmeyi sevmeyen, ekmeğini emeği ile karşılayan, çalışkan ve doğanın bereketli topraklarında geleneklerimize bağlı olarak yaşıyoruz. Bu sene 52.’si kutlanan bir geleneği bu günlere getirmek önemli bir şey. Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla birlikte şehir ile aynı adı taşıyan Kiraz Festivalini yapmak 11 ilçeyi kapsayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine yakışır” dedi.

“HİZMET SÜRESİNCE FESTİVAL İLÇELERDE DE KUTLANACAK”

Konuşma yapması için kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak kentin isminin tüm ilçeleri kapsadığını ve festivalin de il genelinde kutlanması gerektiğini aktararak festivale bu yıl Süleymanpaşa, Muratlı ve Şarköy'ün ilçeleriyle katılım sağlayacağını ancak hizmet süresi içerisinde diğer senelerde tüm ilçelerde kutlanacağını söyledi. Albayrak sözlerine, "Yaşadığımız terör olayları nedeniyle bu seneki festivali konserleri iptal ederek kültürel ve sosyal ağırlıklı festivale dönüştürdük. Ancak şu bilinmelidir ki ne yaparlarsa yapsınlar, asla ve asla ülkemizin bütünlüğünden bir parça bile toprak vermeyiz. Şehitlerimizi saygıyla, hürmetle anıyoruz, artık olmamasını istiyoruz." şeklinde devam etti.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, festivalde yaptığı konuşmada, bir etkinliği 52 yıl sürdürmenin kolay bir iş olmadığını belirterek, "Bunu başlatıp ondan sonra da 52 yıl boyunca aynı coşkuyla sürdüren bütün görevlilere, gönüllülere, halkımıza, üreticilerimize teşekkür ediyorum, aramızdan ayrılanlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye'nin tarımda birim başına en yüksek verim sağlayan bir ilinde yaşıyoruz. Kiraz ekonomik değeri olan bir ürünümüz. 3 bin dekar dolayında kiraz alanlarımız var ve iki bin ton ürün elde ediliyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Naip Mahallesi'nde düzenlenen festival kapsamında 28 üretici, tarla bakımı, yetiştirme, ürün toplama ve tadı kapsamında değerlendirmeye alınan kirazlarıyla yarışmaya katıldı. Kiraz yarışmasında birinci olan üretici Hüseyin Avcı, ikinci olan Radi Kalfa ve üçüncü olan Şefik Başlıoğlu'na kiraz fideleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Program Süleymanpaşa Belediyesi Yıldızlar Halk Oyunları Topluluğu ve Edirne Belediyesi bandosunun seslendirdiği marşlar ile son buldu.