Adrasan’a balıkçı barınağı müjdesi

Adrasan’a balıkçı barınağı müjdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Adrasan 2’nci Turizm Şenliği’ne katılarak, turizm sezonunun startını verdi. Kumluca’ya 100 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Türel, Adrasan’a imar planı ve balıkçı barınağı müjdesi verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Özel Eğitim Şenliği ile birleştirilen Adrasan 2’nci Turizm Şenliği’ne katılan Başkan Türel, Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara ve Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve protokol üyeleri ile birlikte denize çelenk attı. Başkan Türel, güzel bir turizm sezonu diledi.

KUMLUCA’YA 100 MİLYONLUK YATIRIM

Burada yaptığı konuşmada, Antalya merkezinde ne hizmet varsa ilçelerde de yapılması için çalıştıklarını kaydeden Türel, “Büyükşehir Yasası’nı çıkartmaya çalışırken Antalya’dan Adrasan’a hizmet mi gidermiş. Kumluca’ya hizmet mi gidermiş eleştirilerine maruz kaldık. Şimdi çok farklı bir anlayış ile hizmet etmek imkanı bulabiliyoruz. Antalya’nın dört bir tarafına nasıl hizmet gidermiş cümle aleme göstermeye çalışıyoruz. Kumluca ilçemizde göreve geldiğimden bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin ASAT’la birlikte gerçekleştirdiği birçok yatırım var. Bugüne kadar Kumluca’da ASAT ile birlikte  Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz yatırım miktarı 100 milyon lira. Bunun 79 milyon lirası ASAT, 21 milyon lirası Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Mahallelerin içme suyu sorunlarını çözmek için 57 milyon, kanalizasyon ve arıtmalar için yaklaşık 22 milyon liralık yatırım başlattık. Karagöl Yaylası’nın 100 yıllık su sorununu çözdük” diye konuştu.

ADRASAN’A MÜJDELER

Adrasanlılara müjdeler de veren Türel, “Adrasan’ın çok uzun yıllardır kanayan yara haline gelen bir imar planı meselesi var. Bunu 2 etaplı olarak planladık. 1. etabını sona erdirmiş bulunuyoruz. Bakanlığımız onayladı. Bu sorunu gündemimizden çıkarıyoruz. Buradaki teknelerin kış aylarında daha güvende olmaları için bir barınak yapacağız. Bununla ilgili adımları attık. Teknelerin vidanjör sorununu da çözeceğiz. Bununla ilgili de girişimlerimizi Çevre Bakanlığı nezdinde tamamlıyoruz. Müracaatlarımızı yaptık. İznimizi aldığımızda vidanjörlerle ilgili tanklarımızı derhal burada tamamlayıp Adrasanımızın en önemli sermayesi denizini gözümüz gibi koruyacak düzenlemeleri gerçekleştirmiş olacağız” şeklinde konuştu