Ak Köprü Ağustos’ta tamamlanıyor

Ak Köprü Ağustos’ta tamamlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Dim Barajı Gölü üzerine yapılan Ak Köprü’nün yüzde 64’ü tamamlandı. 12 mahalleyi birbirine bağlayacak köprü Ağustos’ta hizmete açılacak.

2015 yılının Ekim ayında temeli Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından temeli atılan Ak Köprü inşaatında hızla sona yaklaşılıyor. 6 aydır devam eden çalışmalarda önce köprünün 4 ayağının inşaatı tamamlandı. Ardından üst tabliyesinin dökümü için çalışmalara hız verildi.

ÇİFT VARDİYALI ÇALIŞMA

Köprünün istenilen zamanda açılması için şantiyede işçiler çift vardiyalı olarak çalışmaya başladı. Yaklaşık 7 milyon liraya mal olacak, 191 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki köprünün şu ana kadar yüzde 64’ü tamamlandı. Kalan kısmının ise 2.5 ay içinde tamamlanması ve Ağustos ayı içinde köprünün trafiğe açılması planlanıyor.

BÖLGEDE TURİZM CANLANACAK

Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “12 mahalleyi yakından ilgilendiren Ak Köprü, sadece bölge insanının ulaşımını kolaylaştırmayacak. Bir cazibe alanı olan Dim bölgesine yerli ve yabancı turistlerin akın etmesini sağlayacak. Farklı bir turizm anlayışına da katkı sağlayacak köprünün bağlantı yollarını da yapacağız. Köprü hizmete açıldıktan sonra bölge turizm açısından da en çok gezilen yerler arasına girecek. Bunu hep birlikte göreceğiz” dedi.