Akgün: Göçler, dünyayı yönetmek isteyenlerin eseridir

Akgün: Göçler, dünyayı yönetmek isteyenlerin eseridir

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bugün dünyada yaşanan göçler ve mülteci sorunun, dünyayı istediği yönetmek isteyenlerin eseri olduğunu söyledi.

Marmara Belediyeler Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, ‘Türkiye’nin Göç Tarihi: 14. Yüzyıldan 21. Yüzyıla Türkiye’ye Göçler Sempozyumu’nda göçler ve mülteci sorunları konuşuldu.

Geleceğe yönelik beklenti ve önerileri değerlendirildi

 Marmara Belediyeler Birliği Göç Politikaları Atölyesi (MAGA), Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi (HUGO) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları işbirliğiyle ‘Türkiye’nin Göç Tarihi: 14. Yüzyıldan 21. Yüzyıla Türkiye’ye Göçler Sempozyumu’ düzenlendi. The Marmara Taksim Otel’de düzenlenen sempozyuma Başbakan Başdanışmanı Murtaza Yetiş, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ünlü Tarihçi ve Yazar Prof. Dr. Kemal Haşim Karpat ve çok sayıda akademisyen katıldı. Türkiye’de yaşanan güncel göç ve mültecilik konularının ele alındığı sempozyum kapsamında katılımcıların geleceğe yönelik beklenti ve önerileri değerlendirildi.

"Emperyalistlerin masa başı oyunu"

Göçlerin ve mülteci sorunlarının temel sebebi, "emperyalizmin hocalarıdır" diyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “21’inci asırda emperyalizmin, kapitalizmin, batının masa başındaki oyunları sonucu milyonlarca kadın, çoluk çocuk önce Avrupa'nın göbeğinde daha sonra da burada bizim sınırımızda katledilmeye devam ederken bir kısmı da mülteci olarak hayatını sürdürmeye çalışıyor. Orta Asya’dan göç ederek buralara kadar geldik, şimdi ise bunun bütün dramlarını köklerimizin üzerinde oynanan oyunları sonucu Yugoslavya’da ve o coğrafyanın tamamında, hemen yanı başımızdaki Irak’ta, Suriye’de ve Filistin’de yaşıyoruz. Bunun tek sebebi dünyayı istediği şekilde yönetmek isteyen emperyalizmin hocaları ve onun plancılarıdır. Masa başında planlayacaklar ve taşeronlara bu işleri yaptırmaya devam edecekler bize düşen görev bunlardan dersler çıkartıp gereken tedbirleri almaktır” dedi.