Albatros parkı 160 milyona satılmış

Albatros parkı 160 milyona satılmış
Güncelleme:

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi, ilçenin en büyük yeşil alanı olan Albatros Parkı’nı 160 milyon TL’ye sattı.

İstanbul'da Büyükçekmece’nin Gezi Parkı olarak adlandırılan 30 bin metrekarelik yeşil alanın yerine konut, AVM, otel gibi ticari alanlar inşa edilecek. Büyükçekmece halkı satışa büyük tepki gösterirken, konuyu adli makamlara taşıyacaklarını belirtti.

Yeni Şafak gazetesinden Fatih Özkanoğlu'nun haberine göre Büyükçekmece sahilinde yer alan ve çevrecilerin satılmaması için direndiği Albatros Parkı diye bilinen 30 dönümlük arazi, 11 Nisan’daki ihale ile ‘Ortak Girişim’ teklifi veren iki şirkete 160 milyon 30 bin liraya satıldı.

Büyükçekmece’nin en önemli yeşil alanlarından biri olan, denize nazır konumuyla halkın yoğun ilgi gösterdiği Albatros Parkı yerini beton yığınlarına bırakacak. CHP’li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün her fırsatta ‘Satacağım’ dediği Albatros Parkı, 11 Nisan’da yapılan ihalenin ardından hasılat paylaşımı ile 160 milyon 30 bin TL’ye Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.-SKY Investment Group Gayri Menkul Ticaret A.Ş. ortak girişim grubuna satıldı.

Albatros Parkı, yıllardır halkın soysal yaşam alanı olarak kullanılıyordu. Ardından parkın kullanım hakkı Büyükçekmece Belediyesi’ne devredildi. 1972’de imara açılan park, birçok kez satılmak istense de gerek halkın büyük tepkisi gerekse de yetersiz görülen teklifler nedeniyle satılamadı. Bunun üzerine yüzde 40 ticaret ve konut yüzde 60 turizm alanı olan imar planları geçen yıl Haziran ayındaki İBB Meclis toplantısında yüzde 60 ticaret ve konut yüzde 40 turizm alanı olarak oy çokluğuyla değiştirildi. Ardından 11 Nisan’da yapılan ihaleyle satış gerçekleşti.

Yeni Şafak