Alo 153 çağrı merkezi 1 milyon 381 bin kişiye yanıt verdi

Alo 153 çağrı merkezi 1 milyon 381 bin kişiye yanıt verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren “ALO 153 Çağrı Merkezi” kurulduğu günden itibaren 1 milyon 381 bin 843 kişiden çağrı aldı.

İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerden sonra Gaziantep’te vatandaşlara kolaylık sağlamak için kurulan çağrı merkezi günlük ortalama bin 800, aylık ise yaklaşık 50 bin çağrı alıyor.

Akıllı kent sisteminin en önemli adımlarından biri olan bu sisten sayesinde, vatandaşların talepleri ilgili mercilere iletilerek, çözümü sağlanıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in göreve gelmesiyle kurulan çağrı merkezi kurulduğu 2014 Ağustos ayından bugüne kadar 1 milyon 381 bin 843 kişiden çağrı aldı. Söz konusu çağrılar sonucunda 1 milyon 160 bin 657 kişiye hizmet verildi.

ANKETLER BAĞIMSIZ ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİ TARAFINDAN YAPILDI

Toplamda 2 milyon 208 bin 509 dakika (36.808 saat) görüşme yapılan çağrı merkezi, bağımsız araştırma şirketlerinin yaptığı anketler sonucunda, her yıl başarı grafiğini yükselterek, 2014 yılında yüzde 68, 2015 yılında yüzde 80 ve 2016 yılında ise yüzde 84 memnuniyet sağladı.

Vatandaşlara en kısa yoldan sağlıklı bilgi ve hizmet vermek amacıyla kurulan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin bu hizmeti başarılı bir şekilde yürüttüğü çağrı merkezi diğer kentlere de örnek teşkil ediyor.

Çağrı merkezinin memnuniyet grafiğini her yıl yükseltmesi vatandaşların hizmetten memnun kaldıklarını gösteriyor.

“ALO 153 ÇAĞRI MERKEZİ”

Kentin en ücra köşesindeki bir vatandaşın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ulaştığı çağrı merkezi, 185 GASKİ hattı, 188 Cenaze hattı, 444 00 27 ve 153 hatlarının tek merkezde toplanmasından oluşuyor. 

“ALO 153” çağrı merkezine şehrin 9 ilçesinde bulunan vatandaşlar istedikleri zaman merkeze ulaşabiliyorlar. Asfalttan alt yapıya, kanalizasyondan içme suyuna, toplu taşıma araçlarından fırın denetimine, yol ve kaldırımdan, park ve bahçelere, mezarlık ve cenaze defin işlemleri ve belediyeyi ilgilendiren diğer bütün sosyal ve kültürel hizmetlere kadar birçok talep, şikâyet ve önerilerini “ALO 153 Çağrı Merkezi” hattını arayarak iletebiliyorlar.

ALO 153’te Gaziantep Büyükşehir Belediyesindeki her birimle ilgili halkla iletişim temsilcisi var. Buradaki temsilci konuyu en hızlı biçimde ilgili birime aktarıyor. Oradaki yetkililer vatandaşın talebini değerlendirerek yapılması gereken ne varsa, ilgili birime haber veriyor. Böylece belediye kendi içerisinde, çözümler üretip yeniden vatandaşa dönecek interaktif bir çalışma modelini hayata geçirdi.

Vatandaşların 7 gün 24 saat ulaşarak sorun, görüş ve taleplerini ilettiği “ALO 153 Çağrı Merkezi”, Gazianteplilere bir çok hizmet kanalı sayesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ulaşma, bilgi alma ve sorunlara çözüm bulma imkanı sunabiliyor.