Altın Nota’da ödül heyecanı

Altın Nota’da ödül heyecanı

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Altın Nota Beste Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Hüseyin Balkancı’nın ‘Kaç Nefeslik Bir Zaman ki Ömrümüz’ adlı eseri birinciliği elde etti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın, Türk Sanat Müziği’ne özgün ve nitelikli eserler kazandırarak, yeni bestecilerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği “Altın Nota Beste Yarışması”nda dereceye giren eserler muhteşem bir törenle açıklandı. Törene, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mesut Kocagöz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik ve birçok sanatsever katıldı.

276 eserin başvurduğu yarışmada jüri ön elemesi sonucu 10 eser finale kalmıştı. AKM Aspendos Salonu’nda düzenlenen ödül töreninin ilk bölümünde ünlü sanatçı Nazire Savran, Türk Sanat Müziği’nin (TSM) seçkin eserlerini seslendirdi. Törenin ikinci bölümünde heyecan doruğa çıktı. İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı TSM Bölümü müzisyenleri finale kalan 10 besteyi seslendirdi. Birbirinden güzel besteleri değerlendirmeye alan jüri, kararını vermekte zorlandı. Proje koordinatörlüğünü Şafaknur Yalçın’ın yaptığı, müzikle yoğrulan bu özel gecede jüri üyeleri arasında bulunan ünlü bestekarlar Mustafa Sağyaşar ve Ali Şenozan da sürpriz yaparak, sahneye çıktı. Sağyaşar ve Şenozan seslendirdikleri şarkılarla dinleyenleri mest etti.

KAÇ NEFESLİK BİR ZAMAN Kİ ÖMRÜMÜZ

Daha sonra jüri kararını açıkladı. Altın Nota Beste Yarışması’nda 276 başvuru arasından birinciliği kazanan sözleri ve bestesi Hüseyin Balkancı’ya ait olan ‘Kaç Nefeslik Bir Zaman ki Ömrümüz’ adlı eser oldu. İkinciliği ise sözlerini Hüseyin Balkancı’nın yazdığı Ertuğrul Ottekin’in bestelediği ‘Bir Gün Bana Beni Anlat Dedin Ya’ adlı eser elde etti.

Vedat Fidansoy’un yazdığı, Ahmet Sedat Mete’nin bestelediği ‘Aşk Çeşmesi Olur Sebil’ adlı eser ise üçüncülüğe layık görüldü. Mansiyon alan 7 eser sahibine de çiçek verildi. En özel duygularını eserlerine aktaran bestekarlar, müzik camiasına yeni eserler kazandırmanın haklı gururunu yaşadı. 

TOPLAM 24 BİN 500 LİRA ÖDÜL

Yarışmada birinci olan eser 4 bin TL, ikinci 3 bin 500 TL, üçüncü 3 bin TL, 7 eser ise mansiyon ödülü olarak 2 bin TL’lik ödülün de sahibi oldu.