Ankara'nın yeni başkanı Tuna'dan Gökçek'i kızdıracak açıklama

Ankara'nın yeni başkanı Tuna'dan Gökçek'i kızdıracak açıklama
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, eski Başkan Melih Gökçek’i kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, eski Başkan Melih Gökçek döneminde konulan Ankara’daki dinazor ve fıskiyenin kalkmasıyla ilgili olarak “Dinozorlar oraya konmak için gelmedi. Bu fıskiye ile ilgili de yanlış yorumlanacak bir şey yok. Böyle tarihi, kutsal bir durumu yok fıskiyenin” dedi. 

İşte Milliyet’ten Abdullah Karakuş’a konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın açıklamalarından dikkat çeken bölümler:

- FETÖ ile belediyede nasıl mücadele ediyorsunuz?

FETÖ ile mücadele kapsamında bütün kurumlardaki bilinen ya da bilinebilen herkesle ilgili araştırmalar soruşturmalar yapılmış olanlar var, halen devam edenler var. Öyle bir rezalet bir örgüt ki ben şuyum demiyor, gizliyor, düşmanın da şereflisi var, . Ben PKK’lıyım diyor, memleketi böleceğim diyor, belli yani bunlar onlardan daha hain, daha adi durumdalar. Gizliyor, gizleyince de bunun tespiti de kolay olmuyor. Bylock ile ilgili bir şey çıktı, namaz saatlerini gösteren bir program indireyim, bakayım diye indiriyor, tak seni Bylock kaydettirmiş. Hainlikleri devam ediyor, daha da neler çıkacak bakalım. Bu mücadele bugün yarın bitecek gibi gözükmüyor çünkü 40 senelik bir örgütlenmenin sonucu. Dışarıdan desteği de artık görünüyor onu yeni anladık.

- ANKAPARK’ta son durum nedir? Referandum mu var?

Son durum şöyle, oraya giriş ücreti yüksek olursa işletme, hesap kitap işi bu. Giriş ücreti yüksek olursa bunu sübvanse edelim mi etmeyelim mi? Otobüsü sübvanse ediyoruz şu anda, ulaşımı sübvanse ediyoruz yıllık 400-500 bin lira sübvanse ediliyor. Çünkü bu sosyal bir mesela önemli bir ihtiyaç. Bunu sübvanse etmemiz gerekiyor, dünyada birçok ülkede böyle. 3 kişinin gideceği yere de otobüs göndermek zorundasın yani senin bu görevin. Onu sübvanse ediyoruz ama Ankapark’ın giriş ücretinin sübvanse edilip edilmemesini sorarız yüksek çıkarsa referandumla onu diyorum, onu sorarız. (Açılışı ne zaman olacak?) Orayı biz işletemeyeceğimiz için işletmeci firmanın tekliflerini bekliyoruz. O özel bir konu, ihtisas gerektiriyor. Onu öyle herkes rastgele işletemez.

- Dinozorlar kalktı, fıskiye kalktı. Onların yerlerine başka bir şey gelecek mi?

Dinozorla ilgili oraya konmak için gelmedi. Ankapark’ın parçası o dinozorlar, onlar Ankapark’taki yerine taşındı. Ondan önce de başka bir şey vardı, o da kalktı, sonra dinozor geldi. Bu neye benziyor, inşaatın temelini atarken, doğramaların da siparişini verirsin, doğramalar gelir, doğramaları zamanı gelince asıl yerine koyarsın. Bu fıskiye ile ilgili de yanlış yorumlanacak bir şey yok. O gün sayın bakanların ziyaretinde korumalar, arabalar, trafik oldu, belediye önünde sıkıntı olunca kaldırdık. Böyle tarihi, kutsal bir durumu yok fıskiyenin. Dokunulmaz diye bir şey yok. Onu böyle tapınak gibi kutsamak da doğru değil diye düşünüyorum. Sonuçta fıskiye başka bir şey yok.