Anneler Günü Bağcılar’da farklı kutlanır

Anneler Günü Bağcılar’da farklı kutlanır

Bağcılar Belediyesi'nin Anneler Günü etkinliği büyük ilgi gördü.

Bağcılar’daki Üzüm Bağı’nda düzenlenen Anneler Günü kutlaması yoğun ilgi gördü. Bir yandan piknik yapan anneler, mutlu günlerinde tebrikleri kabul ederken, torunları ve evlatları tarafından öpücük yağmuruna tutuldu. Günün anısına annelere karanfil dağıtıldı.

Bağcılar Belediyesi Üzüm Bağı, renkli ve duygulu bir Anneler Günü etkinliğine ev sahipliği yaptı. Anneler Günü özel programında evlatlar annelerinin ve ninelerinin ellerini öperek hayır dualarını alırken, kendilerine karanfil vererek sevgilerini gösterdiler. Anneleri bu mutlu gününde yalnız bırakmayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da 97 yaşındaki ilçe sakini Şaziye Tayfur’un elini öperek karanfil sundu.

8d2ec6c3-d3ff-4273-81a7-f226c0c862fb.jpg

Bağcılar Belediyesi Anneler Günü’nü renkli içerikli duygusal bir programla kutladı. Bağcılar Belediyesi Üzüm Bağı’nda düzenlenen ünlü spiker İnci Ertuğrul’un sunduğu programda bir konuşma yapan İstanbul Milletvekili Hasan Turan ‘cennet anaların ayağı altındadır’ sözüne atıf yaparak, “Eğer yaşıyorsa annelerimize gözümüz gibi bakalım. Onların haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Vefat eden annelerimize Allah’tan (c.c) rahmet diliyorum.” şeklinde konuştu.

”ONLARI HER GÜN HATIRLIYORUZ”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise anneleri bir gün değil her gün hatırladıklarını belirterek, “Annelerimiz toplumun mihenk taşlarıdır. Onlar bizim ilk öğretmenimiz. Ülkemiz onların yetiştirdiği evlatlar sayesinde gelişiyor, kalkınıyor ve yükseliyor. Hepimiz onalar minnet duyuyoruz.” diye konuştu. Vatan ve milletleri için canlarını feda eden şehitlere Allah’tan (c.c.) rahmet dileyen Çağırıcı, şehit ve gazi anneleri ile eşlerinin de Anneler Günü’nü kutladığını ifade etti. AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de güçlü ve güvenli toplumların iyi evlat yetiştiren anneler sayesinde kurulacağını ifade etti. BAGİMDER Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez de her Anneler Günü’nde duygu dolu anlar yaşadıklarını vurgulayarak, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

“ÇAĞIRICI 97 YAŞINDAKİ ŞAZİYE NİNE’NİN ELİNİ ÖPTÜ, KARANFİL VERDİ”

Konuşmaların ardından Bağcılar Belediye Başkanı 50 yıldır Bağcılar’da yaşayan 5 çocuk ve 25 torun sahibi olan Şaziye Tayfur ninenin elini öptü. “Şaziye Ninem hayır dualarını eksik etme’ diyen Çağırıcı, kendisine karanfil sundu. Çağırıcı, Turan ve Öztürk daha sonra üç engelli annesi Habibe Der ile Bağcılarlı örnek annelere karanfil verdiler. Programın ilerleyen anlarında Çağırıcı, kutlama programına katılan tüm annelere karanfil verdi. Program sırasında anneler, kendilerine mikrofon uzatan İnci Ertuğrul’a duygu ve hislerini anlattı. Yine, Engelliler Sarayı Müzik Grubu da seslendirdikleri eserlerle alkış toplarken, Bilgi Evleri öğrencileri de halk oyunları gösterileriyle programa renk kattı.