Avrupa yakasının en büyüğü

Avrupa yakasının en büyüğü

Sultangazi Belediyesi, İstanbul’un en büyük Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ni bu yıl da hizmete sunuyor

120 bin metrekare alan üzerine kurulan merkezde 580  kurban satış çadırı, 100 kurban kesim çadırı ve 20 hizmet çadırı kuruldu. Anadolu’nun değişik bölgelerinden gelen kurbanlıklar burada satışa sunulacak.

Sultangazi Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle Esentepe Mahallesi Halk Ekmek Fabrikası’nın yanında İstanbul’un Avrupa Yakası’nın en büyük Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ni oluşturdu. Anadolu’nun değişik bölgelerinden gelen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar bu merkezde görücüye çıkacak.

MERKEZ 25 BİN HAYVAN KAPASİTELİ

120 bin metrekare alan üzerine kurulan kurban satış ve kesim alanına 700 çadır kuruldu. Bu çadırlardan 580  adeti kurban satışı, 100 adeti kurban kesim ve 20 çadır ise hizmet çadırı olacak. Merkez, 25 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli olacak. Kurban Satış ve Kesim Merkezi, kurbanlıkların bulunduğu çadırdan kesim alanına, temizlikten personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar düşünülerek yapıldı.

KURBAN KESİM ALANLARI

Merkezde günlük 3 bin büyükbaş hayvan kesilebilecek. Kurban kesim alanına otomatik kesim konteynerleri konulacak ve beton zeminle kaplanacak. Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturulacak. Gerekli ışıklandırma, ses ve havalandırma tertibatları kurulacak.
Sultangazi Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nin Özellikleri:

Kurban Satış ve Kesim Merkezi 120 bin metrekare alan üzerine yapıldı. Merkeze idari, dinlenme ve karantina çadırlarıyla birlikte toplam 700 çadır kuruldu. Kurban Satış ve Kesim Merkezi 25 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli. Merkezde sürekli veteriner bulundurulacak. AB standartlarında kesim konteynerleri yer alacak. Merkezde günlük 3 bin büyükbaş hayvan kesilebilecek. Kesim yerleri kapalı alanlarda kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturulacak. Merkezde kurban satış ve diğer donatı alanlarına gerekli ışıklandırma, ses ve havalandırma tertibatları kurulacak. Kesim alanının zemini beton zeminle kaplanacak. Mobil banka şubesi açılacak. Ücretsiz internet (Wi-fi) hizmeti verilecek. Bin araçlık otopark , Mescit ve kafeterya yer alacak. Banyo ve WC’ler kuruldu.