Avrupalı iş adamları Gaziantep'te toplandı

Avrupalı iş adamları Gaziantep'te toplandı

European Business Association İş Adamları (EUBA) çatısı altında faaliyet gösteren 9 ülkeden 55 Avrupalı iş adamı, TÜMSİAD Gaziantep Şubesi ev sahipliğinde Gaziantep’te toplandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, bir otelde düzenlenen toplantıda, Avrupa’dan gelen iş adamlarını şehirde ağırlamanın gurur verici olduğunu söyledi.

Türkiye ve şehir olarak zor bir coğrafyada yaşadıklarını anlatan Toprak, şöyle devam etti:

“Gaziantep güvenli bir şehir. Paris ne kadar güvenliyse, Brüksel ne kadar güvenliyse, New York ne kadar güvenliyse Gaziantep’te o kadar güvenli. Bunu çok net bir şekilde ifade etmek istiyoruz. Biz yerel yöneticiler olarak Gaziantep sanayisinin, ekonomisi, kültürünün tanıtılmasıyla alakalı çok ciddi çalışmalar başlatıyoruz. En son yapmış olduğumuz çalışmalardan bir  tanesi de TÜRSAB ile beraber tüm Türkiye’de başlattığımız ‘Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı’ kampanyasıyla ülkemizde bulunan herkesi Gaziantep’in kültürünü, tarihini görmeye, yaşamaya davet ediyoruz.”

Beş medeniyete ev sahipliği yapmış Gaziantep’in 5 bin 500 yıllık tarihi geçmişiyle Türkiye’nin ve dünyanın en köklü şehirlerinden bir tanesi olduğunu aktaran Toprak, tüm iş adamlara seslenerek kente yatırım yapmalarını istedi.

Organize Sanayi Bölgesi ile ortaklara projeler yaptıklarını aktaran Toprak, 50 bin konutluk proje kapsamında bölgeye yapılacak konut hakkında bilgi verdi.

EUBA Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler de vatan için hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, 15 Temmuz’u unutmadıklarını kaydetti.

Gaziantep’i çok sevdiklerini ve buraya yatırım yapmak istediklerinin altını çizen Kerenciler, Avrupa’da işçiyken işverenler olduklarını belirterek, Türkiye ve Müslümanların oradaki temsilcileri olduklarını ve karşılıklı bu sahayı geliştirmek istediklerini vurguladı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise böyle bir toplantının Gaziantep’te yapılmasının çok önemli olduğuna işaret ederek, dünyanın her köşesinde sınır ülkesi olarak kente gelmekten tereddüt edenlere bu toplantının çok güzel bir cevap olduğunu ifade etti.

TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kazım Apay da iş adamlarına TÜMSİAD’ın kentte yaptığı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından EUBA Avrupa Genel Sekreteri Abdulhalim Baysal EUBA’nın yaptığı çalışmarı sunum eşliğinde anlattı.

Toplantının sonunda protokole plaket takdim edildi.