Bağcılar Erasmus öğrencilerini ağırladı

Bağcılar Erasmus öğrencilerini ağırladı

Çek Cumhuriyeti ile Slovakya’daki okullarda eğitim gören öğrenciler, Bağcılar Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi öğrencilerinin misafiri olarak Bağcılar’da ağırlandı.

Bağcılar Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi öğrencilerinin Erasmus Projesi kapsamında ülkemizde ağırladığı Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’daki okulların öğrencileri Bağcılar’da hizmete sunulan Kiraz Bahçesi, 8 D Sinema ve Planetaryum, Bilgi Evleri gibi örnek gösterilen tesisleri gezerek bilgi aldılar. 

Ülkeler arasındaki öğrenciler arasında kültürel ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla hayata geçirilen Erasmus Projesi kapsamında ülkemizde bulunan Çek Cumhuriyeti ile Slovakyalı öğrenciler Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı makamında ziyaret etti.

 Öğrenciler, program kapsamında Bağcılar’da hizmete sunulan sosyal ve kültürel tesisleri ziyaret etti. Bağcılar Belediyesi’nin örnek gösterilen projelerinden olan Nostalji Bahçelerinden Kiraz Bahçesi’ni de ziyaret eden öğrenciler, keyifli anlar yaşadılar. Aralarında üç öğretmenin de bulunduğu öğrenciler, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı da makamında ziyaret etti.  Öğrenciler ve öğretmenlerin kendisine yönelttiği soruları cevaplayan Başkan Çağırıcı, hizmete sunulan projeleri maketlerin yanında anlattı. Çağırıcı, “Bağcılar, artık dünyanın gelişmiş şehirlerinde bulunan hizmet tesislerine kavuşuyor. Halkımız Avrupa ülkelerinde olan sosyal, kültürel, eğitim ve spor gibi bir çok alanda tesislere kavuşuyor. Artık ülkeler arasındaki mesafeler ulaşım ağlarının gelişmesiyle de kısaldı. Ülkeler arasındaki ziyaret ve ilişkiler de artıyor.” diye konuştu.

“ÜLKELER ARASINDA DAYANIŞMA VE YAKINLAŞMAYA KATKI SAĞLIYOR.”

Bağcılar Belediyesi olarak kardeş belediyelerle karşılıklı görüş alış verişinde bulunarak ülkeler arasındaki dayanışmayı pekiştiren projeleri hayata geçirdiklerini de kaydeden Çağırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Farklı ülkelerdeki kardeş belediyelerle karşılıklı bilgi ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Ülkeler arasında dayanışma ve yakınlaşma duygusu gelişiyor. Erasmus Projesi de öğrenciler arasındaki diyaloğun gelişmesine katkı sağlıyor. Bağcılar’da misafir öğrencilerimizi ağırlamaktan dolayı memnunuz. Ülkemizin tarihi, kültürel zenginliklerini tanıyorlar, insanlarımızın misafirperverliğine tanık oluyorlar. Aynı şekilde bizim öğrencilerimiz de onların ülkelerine giderek görgü ve bilgilerini arttırıyor, yeni arkadaşlar ediniyorlar.” şeklinde konuştu.