Bağcılarlı engellilere trafik eğitimi verildi

Bağcılarlı engellilere trafik eğitimi verildi

Bağcılarlı engelliler, Trafik Haftası etkinliği kapsamında Topkapı’daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nı ziyaret etti.

Park’ta, engellilere eğitmenler tarafından trafik ile ilgili eğitim verildi. Kursiyerler eğitim programı sonrası Katılım Sertifikası sahibi oldu.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’da değişik branşlarda kurslar gören ve meslek sahibi olan engelli kursiyerler, Trafik Haftası kapsamında anlamlı bir etkinlikte bulundu. Engelli 20 kursiyer, Topkapı’daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’na götürüldü. Engelli kursiyerleri ağırlayan yetkililer, trafik eğitimi ile ilgili bilgi verdiler. Kursiyerler, yetkililerden kavşaklarda nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgilendirildi. Eğitim sırasında engellilere trafik ışıkları, yaya kaldırımlarında yürüme, trafik levhaları ile ilgili detaylı bilgi verildi. Eğitim programına katılan engelliler, Katılım Sertifikası sahibi oldu.

“ENGELLİLERİMİZ TRAFİKTE NASIL DAVRANACAKLARINI ÖĞRENİYOR”

Bağcılar’da engelli kursiyerlerin artık dört duvar arasından çıktığını, sosyal yaşama katıldığını anlatan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engelli kursiyerlerin Engelliler Sarayı’nda 37 branşta kurs görerek meslek sahibi olduklarını anlattı. Engelli kursiyerlerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlayan programlar düzenlediklerini de ifade eden Çağırıcı, “Engellilerimizin yoğun araç trafiğinde nasıl davranmaları gerektiğini bilmeleri çok önemli. Bu amaçla onları Trafik Haftası kapsamında Trafik Eğitim Parkı’na götürdük. İnşallah burada edindikleri eğitici bilgilerle kendilerini trafikte daha güvenli hissedecekler.” şeklinde konuştu.