Bakanlık, Büyükçekmece'ye 15 ilçeden köpek döküldüğünü tespit etti

Bakanlık, Büyükçekmece'ye 15 ilçeden köpek döküldüğünü tespit etti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ekipleri, Büyükçekmece sınırları dahiline köpek döken 15 ayrı ilçeyi tespit ederek bu ilçeler hakkında resmi işlem başlattı.

Olaya tepki gösteren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece sokak hayvanı döküm istasyonu değildir" ifadesini kullandı.

Özel ekipler oluşturuldu

Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaklaşık 5 bin sahipsiz sokak hayvanının bakım ve barınma ihtiyacını karşılayan Büyükçekmece Belediyesi'nin en önemli sorunlarından bir tanesi de sürekli olarak sokaklarda artan köpek sayısı. Bu konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede son zamanlarda sahipsiz gezen  köpek sayısında artış olduğunu ve vatandaşlardan bu yönde sıkça şikayet geldiğini belirterek; "Halkımızın şikayetlerini dikkate alarak gerekli tedbirleri kendi bünyemize aldık. Ancak durumu Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na da yazılı olarak bildirdik" ifadesini kullandı.

Resmi işlem başlatıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın özel ekiplerle Büyükçekmece'yi takip altına aldığını açıklayan Başkan Akgün; "15 ayrı ilçeden Büyükçekmece'ye gece yarısında dökülen köpekleri tespit edip, dökenleri yakaladılar. Bu 15 ilçe hakkında da şu an işlem yapılmaktadır. Büyükçekmece, sokak hayvanları döküm istasyonu değildir. Büyükçekmece'de en önemli mesele sokaktaki köpekler meselesi derken ardında yatan gerçek buydu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri 15 ilçeyle ilgili bu operasyonu resmi belge ile de belgeledi. Şu an haklarında da resmi işlem başlatılmıştır" diye konuştu.