Başkan Akgün: İstanbul'da ulaşım acilen yeraltına inmeli

Başkan Akgün: İstanbul'da ulaşım acilen yeraltına inmeli

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, trafik sıkışıklığı nedeniyle artık İstanbul’da karayollarında hasta taşımanın hastanın sağlığı için büyük risk oluşturduğunu söyledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “D – 100 karayolundan acil hasta nakil etmeye kalksanız hasta trafik sıkışıklığında ambulansta ölür. Artık D – 100 karayolu bir ulaşım aracı olmaktan çıkmıştır” dedi.

Radikal ve köklü çözümler önerdi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “D – 100 yoluna acilen deniz yolu ve metro ulaşımı alternatifleri geliştirilmeli” diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı ile bölgenin trafik sorununun çözümü için birlikte çalıştıklarını ifade eden Başkan Akgün, ancak halk arasında E - 5 olarak bilinen yolu geliştirmenin sonunun çözümüne yetmediğini söyledi.  Başkan Akgün, daha radikal ve köklü çözümler önerdi.

" Artık gerçek çözüme geçmeliyiz"

İstanbul’un D – 100 karayolu yapıldıktan sonra birkaç kat büyüdüğüne dikkat çeken Dr. Hasan Akgün şöyle konuştu:

“İstanbul büyüdü ancak D – 100 bırakın genişlemeyi, daha da  daraldı bile. Neden daraldı? Çünkü D – 100’e ayrıca metrobüs yolu bölündü. Bu bölünmeden sonra çoğu yerde güvenlik şeridi de yola katıldı ve acil durumlarda bile artık bu şerit kapalı olduğu için kullanılamaz duruma geldi. Büyükşehir yolcuların sorununu çözmek için, halkı taşıyabilmek için mecbur metrobüsü kurdu.  Ama metrobüs geçici çözümdü. Artık gerçek çözüme geçmeliyiz.”

Büyükçekmece - Mudanya seferleri başlıyor

Metro ulaşımının batıda Silivri’den başlaması gerektiğini belirten Dr. Akgün “hatta Tekirdağ’dan başlamalı. Ulaşımı yer altına almalıyız. Bize yakışan, çağın gerekliliği budur. İstanbul’un doğusunun da bu mantıkla yer altı ulaşımına geçmesi vakit kaybetmeden sağlanmalı. Ulaşımın yer altına alınması için herkes elinden geleni yapmalı” dedi.  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, metronun yanında deniz ulaşımına da ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiği Büyükçekmece - Mudanya deniz hattında önümüzdeki dönemde yolcu taşınmaya başlanacağını hatırlattı.