Başkan Akgün, Suriyeli mültecileri unutmadı

Başkan Akgün, Suriyeli mültecileri unutmadı

Büyükçekmece Belediyesi, ilçe sınırlarında ikamet eden Suriyeli mültecilere Ramazan ayında da yardım elini uzattı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatıyla ilçe sınırlarında yaşayan Suriyeli aileleri tespit eden Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri, bu ailelere gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulundu.

Yardımlar periyodik olarak yapılıyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak İstanbul'un Büyükçekmece ilçesine yerleşen yaklaşık 150 Suriyeli aile ile yakından ilgilenen Büyükçekmece Belediyesi, bu ailelerin içinde ihtiyaç sahiplerine periyodik olarak çeşitli yardımlar yapıyor. Ramazan ayında da, Suriyeli aileleri evlerinde ziyaret eden Büyükçekmece Belediyesi Halka İlişkiler Müdürlüğü ekipleri, önce bu ailelerin ihtiyaçlarını belirlerdi ardından da gıda ve temizlik malzemesi başta olmak üzere çeşitli yardımlarda bulundu.

"Ramazan paylaşmak demektir"

Ramazan ayında paylaşma duygusunun, birlik ve beraberliğin en yoğun olarak yaşandığını hatırlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda ihtiyaç sahibi yoksul ve kimsesiz insanlarımıza gereken desteği veriyor, ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli yardımlarda bulunuyoruz. Büyükçekmece'de ikamet eden yaklaşık 150 Suriyeli ailede bu kapsamda evlerinde ziyaret edilerek öncelikle ihtiyaçları belirlendi. Ardından da belediye ekiplerimiz bu ailelere gereken yardımları ulaştırdı" ifadesini kullandı.