Başkan Genç akıllı belediyeciliği anlattı

Başkan Genç akıllı belediyeciliği anlattı

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nde, “Karar almada vatandaşın dâhil olmasını sağlayacak, siyasal bir yapı tesis etmelisiniz” yaklaşımının sürdürülebilirlik için olmazsa olmaz olduğunu vurguladı.

Marmara Belediyeler Birliği’nin “Akıllı Belediyecilik Zirvesi” 7-8 Kasım’da İstanbul Hilton’da düzenlendi.

8 Kasım tarihli, “Sürdürülebilir Şehir Hayatı ve Belediyecilik” temalı panelin birinci oturumunda  Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Marmara Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü; Prof. Dr. Pınar Mengüç, Özyeğin Üniversitesi, Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Akademik Direktörü; Honeywell Türkiye Kanal Müdürü Harun Özerkan ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç konuştu.

Moderatör Dr. Duygu Erten’in “Akıllı belediyeciliğe liderlik eden bir belediye başkanını konuşturmak istiyoruz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç” takdimi ile söz alan Başkan Genç, teknolojinin sahadaki uygulamalarını ve Sarıyer Belediyesi için inşaa edilen akıllı merkez binayla ilgili bilgi verdi. Sürdürülebilirlik ile sürekliliğin birbirine karıştırıldığını kaydeden Genç, sürdürülebilir kentleşmenin, doğal kaynakların korunması ve iyileştirilmesi ile mümkün olacağını anlattı.

Genç, sürdürülebilirliğin reçetesini şöyle kaydetti: “Uyumsuz gelişmeden doğan gerilimlere çözüm olan bir sosyal sistem olmalı. Üretim sistemi ve durmadan çözüm arayacak teknolojik bir sistem tesis edilmeli. Akıllı binalar yetmez. Bunların kullanılabilirliği ve devamlılığının da sağlanması gerekir” dedi.

İnşaattan çıkan toprağın köylerde dolgu malzemesi olarak kullanıldığını belirten Genç, akıllı bina yaparken doğaya da zarar verilmemesi gerektiğini söyledi. Sarıyer Belediyesi merkez binasının hemen yanında tiyatro salonu, kültür merkezi ve İstanbul Boğaz Oluşum Müzesi’nin altyapısının ve demoparkın da oluşturulduğunu da kaydetti. Genç, topluma dâhil etmek adına yapılan park ve tesislerin “engelsiz” teknolojilerle donatıldığını sözlerine ekledi.