Başkan Hazinedar

Başkan Hazinedar

1 Temmuz Kabotaj Bayramı Beşiktaş’ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Başkan Hazinedar, “Hem millilik hem de bu kadim topraklardaki varlığımız açısından çok özel bir noktada deniz bayramını kutluyoruz” dedi.

Beşiktaş Belediyesi tarafından Barbaros Hayrettin Paşa Meydanı’nda 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı 90. yıldönümü dolayısıyla etkinlikler düzenledi.  Etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Hazinedar, ‘’Bizim hem millilik hem de bu kadim topraklardaki varlığımız açısından çok özel bir noktada deniz bayramını kutluyoruz. Her geçen gün denizde hem yaşamın tehdit altında olduğunu hem de balık popülasyonunun, çeşitliliğinin azalmasına bugün açıkçası eleştiri ve hedeflerimizi bu konudaki denize dair ve yaşam kalitemizin artması için herşeyi konuşacağız. Hem bir bayram olarak kutlayacağız. Hem de denize dair her sorunu bugün devlet ve halka birlikte paylaşacağız” dedi. Hazinedar ayrıca bugünün Kadir Gecesi olması sebebiyle herkesin Kadir Gecesini kutladı.

 Daha sonra protokol üyeleri, Barbaros Hayrettin Paşa türbesini ziyaret ederek çiçek bıraktıktan sonra dua etti. Duanın ardından ise türbe defterini imzaladı. İmza töreninin ardından protokol üyeleri Beşiktaş iskelesine gelerek bayram nedeniyle denize çelenk attı. Çelenk atımı sonrası denizde bayram kutlamaları da başladı. Çelenk atımının ardından da Deniz Müzesi ziyaret edildi.