Başkan Menderes Türel'den 1 Mayıs mesajı

Başkan Menderes Türel'den 1 Mayıs mesajı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günüyle ilgili bir mesaj yayınladı.

Şehrin emanetçisi olarak işçi, memur ve diğer tüm çalışanların sorunlarına çözüm üretmek, çalışma hayatını daha demokratik, daha insani ve insan onuruna yaraşır seviyelere çıkarmak için olanca güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Türel, bundan sonra da çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığının kendisine ikinci kez verildiği 30 Mart 2014 tarihinden itibaren ilk talimatı ve icraatının önceki dönemde ödenmeyen işçi ücret ve ikramiyelerin en kısa sürede ödenmesi olduğunu hatırlatan Türel " Bugün itibariyle de büyükşehir belediyemiz işçilere hak ettikleri ücretlerini düzenli bir şekilde günü gününde ödemektedir .Hükümetlerimiz de göreve başladığı ilk günden itibaren başta 1 Mayıs'ın resmi tatil ilan edilmesi olmak üzere, her yıl asgari ücreti insanca yaşanabilir seviyelere çekmiş sürekli, enflasyon oranının üzerinde artışlar yapmıştır. Bu prensibinden hareket ederek; 2016 yılında asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yaparak seçim öncesi emekçi kardeşlerimize verdiği sözü yerine getirmiştir. " dedi.

Menderes Türel, açıklamasında şöyle dedi; " Bizlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak çalışanlarımıza ödediğimiz ücret, prim ikramiye ve diğer sosyal yardımları bir masraf olarak, bir maliyet olarak görmemekteyiz; bilakis geleceğimize, şehrimizin geleceğine yapılmış bir yatırım olarak görmekteyiz. Bu düşüncelerle tüm emekçi kardeşlerimin Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor, bu önemli günün adına yaraşır bir şekilde kardeşlik, dostluk ve barış içinde geçmesini temenni ediyor, tüm hemşehrilerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum."