Başkan Şahin Nizip'te vatandaşlarla iftarda buluştu

Başkan Şahin Nizip'te vatandaşlarla iftarda buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayı dolayısıyla Nizip’te 2 bin kişiye iftar yemeği düzenledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip İlçe Stadyumu’ndaki etkinlikte, ramazan ayının önemini anlattı.

Ramazan ayının sabır, merhamet, kurtuluş ve arınma olduğunu belirten Şahin,  şöyle konuştu:

“Ne söz verdiysek onun arkasındayız. Şu anda bölgenin en büyük alt yatırımı yapıldı. 230 kilometre altyapıda döşeme yapıldı. Biliyorum yollarla ilgili çok sıkıntı var. Ama ben arkadaşlarıma talimat verdim, bu yaz bütün ekibimizle Nizip’te olacağız. Yol yapmak önemli ama gönül yolu için bu sofralar önemli. İşte o yüzden ramazanın feyzinden, keyfinden istifade ediyoruz. Yoksulun, engellinin, yaşlının, şehit yakınlarının gazilerin yani kimsesizlerin kimsesi olup onların yanında dertlerine derman, hastalıklarına şifa olmaya çalışıyoruz. Yüce Mevlama’da dua ediyoruz ki İslam coğrafyasına barış, huzur gelsin. Savaşlar bitsin, barışın, huzurun hakim olduğu bir İslam dünyası için ülkemiz için, Gaziantepimiz için el ele verelim.”

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül de ramazan ayının ülkemizin doğusuyla, batısıyla, Türkiyle, Kürdiyle, insanı insan olduğu için seven ve 78 milyonun birliğine, beraberliğine vesile olmasını diledi.

Ramazan ayında her tarafta yine mazlumların gözyaşlarının görüldüğünü dile getiren Gül, “Suriye’deki yangından, zulümden dolayı şehrimize gelen misafirlerimiz var. O misafirlerimize ensar elini uzatan tüm hemşehrilerimize ne kadar teşekkür etsek az. Gerçekten onların bereketi şehrimizin ve ülkemizin  üzerinde her zaman daim olacak. İnşallah bu ramazan birliğimize, beraberliğimize vesile olur. Bu razaman mazlumların gözyaşının akmasının inşallah son bulduğu bir ay olur” dedi.

Konuşmaların ardından ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı. Grup Dergah’ın konser verdiği etkinlikte ayrıca, Hacivat-Karagöz gölge oyunu da sahnelendi.

Etkinliğe, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.