Başkan Türel gençlerle buluştu

Başkan Türel gençlerle buluştu

AK Partili gençlerle bir araya gelen Başkan Menderes Türel, 15 Temmuz’da gençlerin destan yazdığını kaydetti.

O gece toplumdaki çok önemli bir algının yıkıldığını ifade eden Türel “Maalesef genç neslin bilgiden uzak, ciddi işlerle meşgul olmayan bir nesil olduğu hususunda toplumda genel bir kanı vardı. 15 Temmuz akşamında yaşananlardan sonra sizler bunu kırdınız. Artık dünyadan haberdar, ülkesinde olup bitenleri fevkalade iyi idrak etmiş, toplumun tüm katmanlarındaki sorunları ve çözümlerini iyi analiz eden bir gençliğin var olduğunu gösterdiniz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, davet üzerine AK Parti İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılarak gençlerle bir araya geldi. Sohbet ortamında geçen buluşmada Başkan Türel, hizmetlerini anlattı, sorularını yanıtladı. AK Parti’de gençlik ve kadın kollarının önemini anlatan Türel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi yolculuğunun daha 17 yaşında gençlik kollarından başladığını anlattı.  Gençlerin 15 Temmuz’da destan yazdığını kaydeden Başkan Türel, şunları söyledi: “Bugünün Türkiye’sine baktığımızda maalesef genç neslin bilgiden uzak, ciddi işlerle meşgul olmayan bir nesil olduğu hususunda toplumda genel bir kanı vardı. 15 Temmuz akşamında yaşananlardan sonra sizler bunu kırdınız. Gerçek olmadığını, gençliğin sadece boş işlerle uğraşmadığını dosta düşmana gösterdiğiniz. Artık dünyadan haberdar, ülkesinde olup bitenleri fevkalade iyi idrak etmiş, toplumun tüm katmanlarındaki sorunları ve çözümlerini iyi analiz eden bir gençliğin var olduğunu gösterdiniz. Özellikle AK gençlik, her konudan haberdar, toplumun sorunlarına duyarlı, ilgili, eli molotoflu değil, eli bilgisayarlı, bilgiye kısa sürede ulaşabilen, donanımlı bir gençlik olduğunu çok iyi bir şekilde ispat etti. Bizim de en büyük şansımız oldunuz. Türkiye’nin bir sıkıntı ile karşı karşıya aldığında arkamızda dağ gibi bir gençlik ordusu olduğunuzu bize hissettirdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum.”

ANTALYA İLE YATIP KALKIYORUZ

Belediyeciliğin kolay bir iş olmadığını ifade eden Türel, “Bir taraftan kronikleşmiş sorunları kararlılıkla çözmeye çalışıyorken diğer taraftan da şehri kalkındıracak, yaşayanların refahını artıracak yepyeni vizyon projelerle de yolunuza devam etmek durumundasınız. Tabi bu sorumluluk duygusu taşıyan belediye başkanları için. Laylaylom belediye başkanlığı olursa o zaman kolay bir iş olur. Ama biz gece rüyamızda bile belediye ile yatıyoruz kalkıyoruz” dedi.

Antalya olarak çok şanslı bir dönem yaşandığını vurgulayan Türel, “Antalya’ya inanılmaz önem veren bir Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız var. Tabi Dışişleri Bakanımızın olması bu dönemde çok önemli. Antalya’dan bir bakının olmasının adı dahi yetiyor. Teşkilatla uyumumuz fevkalade. Milletvekillerimiz sanki belediye başkanı gibi çalışıyorlar. Bu şanslı dönemde Antalya’ya ne yaparsak kardır” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK PROJELERE KALKIŞTIK

Antalya’nın Allah’ın cömert davrandığı bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Türel, “Birçok zenginliğimiz var yeter ki bunları işleyelim. Boyumuzdan büyük projelere kalkıştık. Boğaçayı Projesi, çılgın projemiz. Adım adım ilerliyoruz. 2017’nin ilk çeyreğinde ihalesini yapmayı hedefliyoruz. Konyaaltı Sahil Projesi’nin ihalesine çıkıyoruz. Sahilde bir karayolu var, TIR’lar ve kamyonlar geçiyor. Bu kamyonların geçtiği yolu yayalaştırıyoruz. Buraya spor sahaları, yaşam alanları yapacağız. Evine, iş yerine gitmek isteyenler için geliş gidiş tek şeritlik bir yol vereceğiz. Kruvaziyer Liman ve 3’ncü etap raylı sistem çalışmamızı artık ihale aşamasına getiriyoruz” diye konuştu.

ANTALYA RAKİPLERİNİ GEÇECEK

Başkan Türel şöyle devam etti: “2004’te adayken bir şey söylemiştim. New York, Paris, Barcelona, Hawai, Dubai biz onları geçeceğiz demiştim. Şu projelerle onları geçer hale geleceğiz. Film stüdyolarını Boğaçayı Projesi içinde kuracağım. Şu anda Hollywood yapımcıları bu projeyi bitirin, Antalya’dan başka bir yerde film çekmeyiz diyorlar. Çünkü Amerika’da maliyetler yüksek ve alanları bitmiş. Universal Studios 300 dönüm, biz 5 bin dönüm yapıyoruz. Şaka değil, Tom Cruise, Angelina Jolie, Brad Pitt, bunları Antalya kaldırımlarında gezerken görebilirsiniz.”

Bu projelerin Antalya’yı zenginleştireceğini ifade eden Türel, “Sadece Boğaçayı projesinde 10 bin kardeşimiz ekmek yiyecek. Bunlar şehre marka değer kazandıran projeler. Ekonominin gelişmesi yatırımla mümkün. Bunun başka bir anahtarı yok. Niye Sayın Cumhurbaşkanımız faiz düşsün diyor. Çünkü düşerse paranın maliyeti azalacak, yatırım yapılacak. Yatırım yapılırsa da ekonomi zenginleşecek” dedi.

Gençlerin sorularını yanıtlayan Başkan Türel’e AK Parti Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Akbaş, Antalya’ya hizmetleri için teşekkür plaketi verdi.