Başkan Türel'den yağmur suyu teftişi

Başkan Türel'den yağmur suyu teftişi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yağmur suyu drenaj çalışmalarını yerinde inceledi

Başkan Türel, yağmur suyu çalışmalarını yerinde inceledi

Türel dev kanalın içinden araçla geçti

Meltem Mahallesi’ndeki yağmur suyu drenaj çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir nehrin su taşıma kapasitesine sahip dev kanalların içinden arazi aracıyla geçti. Türel, Antalya genelinde 104 milyon liralık yağmur suyu yatırımı yürüttüklerini söyledi.

Başkan Türel, ASAT tarafından 26 milyon yatırım maliyetiyle Meltem Mahallesi’nde sürdürdüğü yağmur suyu çalışmalarını basın mensupları ile birlikte gezdi. Başkan Türel, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra basın mensupları, Başkan Türel’in kullandığı arazi aracı ile 4 metre genişliğinde 3.5 metre yüksekliğinde inşa edilen, dev yağmur suyu kanalının içinden geçti. Yaklaşık 350 metre ilerleyen Türel ve basın mensupları çalışmanın büyüklüğünü yakından gördü.

YAĞMUR SUYUNA 104 MİLYON LİRA

Antalya’da 104 milyon liralık yağmur suyu yatırımı sürdürdüklerini belirten Başkan Menderes Türel, yatırımları kredi kullanmadan, belediye öz kaynakları ile gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Türel, bu yatırımlar tamamlandığında kent merkezinde artık önemli bir yağmur suyu sorunu yaşanmayacağını söyledi.

unnamed-021.jpg

130 KİLOMETRELİK YAĞMUR SUYU HATTI

Antalya’nın her tarafında inanılmaz bir yatırım yağmuru başlattıklarını ifade eden Türel, “Antalya merkezindeki yağmur suyu hattının yaklaşık 80.5 kilometrelik kısmını 2004-09 arasındaki ilk dönemimde tamamlamıştık. Sonraki dönemde hizmet arası oldu. 5 senede bu alt yapı hizmetleri çok gündeme gelmedi maalesef. Yeniden göreve gelmekle birlikte 80 kilometrenin üzerine yaklaşık 50 kilometre daha ekliyoruz. Kent merkezimizdeki ana yağmur suyu kanallarımızı 130 kilometreye çıkaracağız. Antalya’nın meşhur yağmurlarında artık daha az sıkıntı yaşayacağız” diye konuştu.

İKİ ARAÇ SIĞABİLEN KANALLAR

Meltem’den başlayıp Opera kavşağına kadar devam eden projenin 26 milyon liralık bir yatırım olduğunu kaydeden Başkan Türel, çalışmaları hedeflenen tarihten önce bitireceklerini müjdeledi. Türel, “4 farklı noktada devam eden çalışmalar, birleşerek kesintisiz bir hat oluşturacak. Sene sonundaki bitirme hedefini, Kasım ayına çektik. Gece gündüz çalışıyoruz. Yağmur sezonundan önce tamamlamış olacağız” dedi.

DÜDEN’İN YARISI KADAR SU ÇEKECEK

Projenin box olarak adlandırılan çok büyük kanallardan oluştuğu bilgisini veren Başkan Menderes Türel, “4 metre genişliğinde 3.5 metre yüksekliğinde inşa edilen bu kanalların içinden bir araç rahatlıkla geçiyor. 2 aracı bile üst üste koyabiliyorsunuz. Kanalları saniyede 70 metreküp su taşıyor. Düden Şelalesi’nin debisinin 120 metreküp olduğu düşünüldüğünde, Düden’in taşıdığı suyun yarısından fazlasını çekebilecek kapasite kanallar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

ANTALYA’NIN GELECEĞİ İÇİN

Bu hizmetleri vatandaşın rahatı ve huzuru için yaptıklarını anlatan Türel şunları aktardı: “Yer altına yapılan bu yatırımlar bir belediye başkanları için çok cazip değildir. Biraz meşakkatli hizmetler olduğu için yapılırken vatandaşa sıkıntı verir. Üzerini kapattığınızda yapılan hizmet yerin altında olduğu için hiç bir şey görünmez Ancak bunları Antalya’nın geleceği adına mutlaka yapmak zorundayız. Antalya merkezindeki ana caddelerde bu yağmur suyu kanalları sayesinde çok önemli bir sorun yaşanmayacağını düşünüyoruz.”

Bunların Antalya’nın geleceğini kurtaran yatırımlar olduğun vurgulayan Türel “Kanalizasyonu yağmur suyu, arıtmasıyla Antalya, Gündoğmuş’tan Kaş’a, Akseki’den Elmalı’ya kadar alt yapısı sorunundan arınmış bir şehir olacak” ifadelerini kullandı.